• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolu čekao avion i 50 miliona, a onda je uzeo telefon: Zbog njih je rekao ne Amerikancima i odmah se vratio kući!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svi su ostali u šoku kada je pozvao agenta i rekao mu da otkaže pregovore i da pocijepa već spreman ugovor.

 Zasto-se-Nikola-Mirotic-vratio-iz-NBA-lige Izvor: Profimedia

U ljeto 2019, Nikola Mirotić (30) priredio je evropskoj košarci jedno od najprijatnijih iznenađenja - vratio se iz NBA lige na vrhuncu karijere, sa samo 28 godina. As rođen u Podgorici prethodno je četiri sezone igrao za Čikago Bulse, potom i za Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse, zaradio više od 40 miliona dolara, a onda se okrenuo i vratio u Španiju.

Mnogi su ostali u šoku zbog te odluke, posebno zbog činjenice da je odluku "prelomio" na aerodromu, dok je čekao let za Jutu, u kojoj ga je čekao spreman ugovor na tri godine i na 45 miliona dolara. Zašto se vratio i odustao od NBA karijere i velikog novca? Evo šta je bilo presudno...

"Šta je bio razlog? Porodica. Pitao sam sebe: 'Zašto nisam sa porodicom?'. Govorio sam sebi: 'Ne radi to, Nikola, ako odeš - potpisaćeš'", rekao je Mirotić.

Nije čekao dugo, već je odmah pozvao svog agenta Bila Dafija i rekao mu da uputi izvinjenje ljudima u Juti i da otkaže dogovor. U tom trenutku ipak je najviše razmišljao o tome da je počeo da se odvaja od najbližih.

"Porodica mi je bila prvi prioritet. Htio sam da mi djeca odrastaju u Evropi", priznao je Crnogorac u danima povratka u Španiju, u kojoj je tada obukao dres Barselone, najvećeg rivala kluba u kojem je ponikao - Real Madrida.

Upravo zbog toga, njegove trojke i koševi posebno bole navijače "kraljevskog kluba" u El Klasiku, a posljednju, za pobjedu protiv Reala, proslavio je podizanjem tri prsta. Interesantno je da je od njegovog povratka Barsa pobijedila u devet od 11 duela protiv Madriđana.

Takođe, Mirotić je poznat kao veliki dobrotvor i zato je prilikom prve posjete Beogradu u meču protiv Crvene zvezde dobio na poklon ikonu, koju je poljubio na terenu. Na toj utakmici je dobio i priznanje zvezdaša, o kojem je emotivno govorio nakon susreta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC