• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosna i Borac žele pobjedu

Posljednja, treća utakmica drugog kola Lige 6 BiH za košarkaše između Bosna ASA BH Telecoma i Borac Nektara biće odigrana (17 sati) u Sarajevu.

 Bosna i Borac žele pobjedu Izvor: MONDO

Biće to duel ekipa, koje su dva puta odmjerila snage u "Ligi 13" BiH i jednom u Kupu BiH.Obe su slavile pobjede na domaćem terenu. U nastavku takmičenja Borac je slavio u Mrkonjić Gradu, dok je Bosna doživjela težak poraz u Laktašima od čak 37 poena razlike. Novi meč na programu je danas u Sarajevu.
"U tri ovosezonske utakmice imamo pozitivan skor sa Borcem, ali to ne treba da nas zavara. Oni stižu na krilima pobede u Mrkonjić Gradu. Uz to, znatno su pojačali ekipu sa tri nova igrača i sigurno je da nas čeka veoma teška utakmica. U utakmici sa Mladosti pokazali su taj dodatni kvalitet koji su dobili. Ipak, na našem parketu želimo pobjedu, a u sastavu bi trebalo da bude i povratnik Suad Šehović. Njegovo iskustvo može biti vrlo značajno, ali vidjećemo kiliko može nakon duge pauze zbog povrede. Naš cilj je jasan, a to je plasman u plej-of. Stoga u meču sa Borcem moramo ići na pobjedu", rekao je Dejan Parežanin, trener sarajevskih "studenata".
Drago Karalić, trener Banjalučana, naglašava da njegov tim potpuno rasterećen dolazi na megdan Sarajlijama.
"Kao što smo i najavili uoči Lige za prvaka, igraćemo rasterećeno. Josipovića, Simonovića i Albijanića pokušavamo da uklopimo u tim i ovakve utakmice su nam potrebne. Pokušaćemo da damo maksimum i da se, prije svega, zalaganjem na parketu pokažemo u što boljem svjetlu", rekao je Karalić.
Prve dvije utakmice drugog kola Lige 6 BiH odigrane su sinoć. Igokea je savladala Široki 82:47 a Mladost je slavila u Čapljini 80:68. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC