• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Prvi poraz Partizana m:ts

U derbiju 3. kola KLS košarkaši Partizana m:ts doživjeli prvi poraz u vrlo zanimljivom meču sa Radničkim. Kragujevčani tri od tri.

 KLS: Prvi poraz Partizana m:ts Izvor: MONDO

Šteta što je u srijedu uveče samo 2.000 gledalaca došlo u Pionir!

Partizan i Radnički dokazali su da su u ovom trenutku dvije najbolje ekipe u Superligi Srbije, a prisutni u dvorani mogli su da uživaju u lijepoj i zanimljivoj košarkaškoj predstavi, u kojoj je na kraju pobjeda zasluženo pripala Kragujevčanima.

Partizan - Radnički 91:96 (29:27, 16:19, 29:21, 17:29)!

Gosti su bili bolji, pogotovo u posljednjoj dionici kada su potpuno razbili šampiona - 29:17.

Radnički je imao dva junaka - Marka Čakerevića u prvom, i Danila Mijatovića, u drugom poluvremenu. A, kada se njihovim odličnim partijana doda i učinak sjajnog Predraga Miletića, trijumf jednostavno nije mogao da izostane.

U prvom dijelu vodila se izjednačena borba, a najviše zahvaljujući fantastičnom Marku Čakareviću, Radnički je na veliki odmor otišao sa pola koša prednosti - 46:45. Krilo Kragujevčana je u prvih 20 minuta postiglo svih 18 poena (2/2 za tri), šest skokova i pet asistencija.

Na početku drugog poluvremena, Čakarević je brzo dobio treću i četvrtu ličnu grešku, ali onda je koš Partizana počeo da rešeta prvi strijelac meča Mijatović. Išao ga je šut za tri poena (5/6), a što je najvažnije pogađao je kada je to bilo najbitnije.

Pulene Miroslava Nikolića generalno je služio šut, pa su na kraju imali odličnih 56 odsto za tri poena (14/26). Crno-bijeli su imali 30 odsto (11/36).

Partizanu nije pomogla ni dominacija pod koševima. Domaćin je imao čak 17 uhvaćenih lopti u napadu, ukupno 37, dok je Radnički ostao 27 skokova, samo tri u protivničkom reketu. Posao šampionu bio je olakšan izostankom povrijeđenog Vladana Vukosavljevića.

Partizan je u jednom trenutku prvog dijela imao plus sedam (21:14), ali je zonom, koju je forsirao Nikolić, Radnički uhvatio priključak i u jednom monemntu došao do šest poena prednosti (46:40). Crno-bijeli su do kraja poluvremena preko Kurtisa Džerelsa i Vladimira Lučića (pogodio trojku) smanjili zaostatak.

U nastavku meča Partizan je pokušavao da se odlijepi, imao je i velikih 63:54, ali Kragujevčani nisu odustajali. Bili su uporni i to im se isplatilo.

U posljednjoj četvrtini na parketu je postojao samo jedan tim. "Parni valjak" je po drugi put na meču dozvolio da mu protivnik ubaci skoro 30 poena za deset minuta, ali za razliku od prve četvrtine, u posljednjoj je pored odbrane zakazao i napad.

Ipak, imali su Beograđani u posljednjem minutu šansu da eventualnom trojkom izjednače, ali su se Amerikanci Džerels i Gist spetljali u napadu. Takav poklon Radnički nije ispustio.

Partizan je predvodio Jan Veseli sa 16 poena i 11 skokova. Džejms Gist postigao je 14 poena uz četiri skoka i isto toliko asistencija.

Radnički je poslije ove pobjede vodeći tim Superlige sa tri pobjede iz isto toliko mečeva, dok Partizan ima dvije pobjede i poraz.

Bio je ovo četvrti duel Partizana i Radničkog u tekućoj sezone. Oba tima po jednom su pobijedila u Jadranskoj ligi, a crno-bijeli su bili bolji u meču Kupa Srbije.

PARTIZAN: Pesaković, Džerels 10, 2 as, Kecman 7, 4 as, Jaramaz, Lučić 8, Milosavljević 11, Katić 12, 8 sk, 3 iz, Džavai 5, Bešović, Božić 8 (2/11 za tri), Gist 14, 4 sk, 4 as, Veseli 16, 11 sk.

RADNIČKI: Li 10, 6 sk, Maksimović, Miletić 16, Jereminov, Marković 2, 5 sk, 5 as, Mijatović 20 (5/6 za tri), Gadefors 8 (1/1 za dva, 2/2 za tri), Šulović 14, Aleksić 6, 6 as, Špica 2, Čakarević 18, Stojačić.

PAROVI 3. KOLA:

Partizan mt:s - Radnički 91:96
Hemofarm - Metalac 78:67

U utorak:
Mega Vizura - FMP Železnik 77:71

odloženo za 20. april

OKK Beograd - Crvena zvezda

TABELA: Radnički 3-0, Hemofarm 3-0, Partizan mt:s 2-1, Metalac 1-2, OKK Beograd 1-1, Mega Vizura 1-2, Crvena zvezda 0-2, FMP Železnik 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC