• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta Nikolić: Bili smo bolji i maštovitiji

Dvije ekipe dijele prvo mjesto na tabeli Superlige Srbije poslije tri odigrana kola, a nijedna od njih nije Partizan mt:s!

 Muta Nikolić: Bili smo bolji i maštovitiji Izvor: MONDO

Radnički je u Pioniru savladao crno-bijele rezultatom 96:91 i sa ukupno dvije pobede iz četiri ovosezonska okršaja, potvrdio da je najneugodniji Partizanov rival u Srbiji.

Mada je na parketu proveo samo 15 minuta, krilni centar Danilo Mijatović bio je igrač utakmice sa 20 poena. U drugom poluvremenu igrao je devet minuta i za tako kratko vrijeme šutirao trojke 5/6, iskoristivši lošu pokretljivost Nejtana Džavaija!

"Šta može da se kaže poslije pobjede nad Partizanom? Došli smo da pružimo maksimum protiv svi znamo kakve ekipe. Da probamo da uđemo u egal završnicu i onda iznenadimo. Uspjeli smo u tome", rekao je Mijatović, koji je već u prvoj četvrtini zaradio tri lične greške.

Miroslav Nikolić maestralno je rotirao raspoložive snage, sve vrijeme pokušavajući da iskoristi specifičnosti svog tima u odnosu na crno-bijele. Borbenošću igrača, Radnički je dobrim dijelom uspio da prikrije svoje hendikepe, prije svega u visini i masi na centarskim pozicijama.

"I to se dogodilo... Čestitam igračima što su izdržali bitku ispod koša. Moj tim je vaspitan da uvijek ide na pobjedu. Večeras smo igrali bolje i maštovitije od Partizana, imali 21 asistenciju, širinu u napadu, išao nas je šut. Partizan se nije snašao na našu kombinovanu odbranu", rekao je popularni Muta i okrenuo se utakmici sa Mega Vizurom u subotu.

"Iskustvo me uči da poslije velike pobjede obično slijedi poraz. Obećavam da nećemo potcijeniti Megu. Idemo na jedno od prva tri mjesta, jer Radnički ne može i nema namjeru da plaća 150.000 evra za učešće u NLB ligi".

Poraz od Radničkog Dušanu Kecmanu je donekle pomutio raspoloženje zbog rođenja sina Andreja.

"Zasluženo su pobijedili. Cio meč su igrali onako kako su željeli, jako široko sa visokim igračima. Naša odbrana nije bila na potrebnom nivou. U drugom poluvremenu smo dva puta imali devet poena prednosti, međutim, vidjeli ste da su oni to lako stigli", izjavio je Kecman.

"Ovo je veliki kiks, koji ćemo morati da nadoknadimo u narednim utakmicama".

Vlade Jovanović priznao je da je Partizan doživio "težak poraz".

"Radnički je dobra šuterska ekipa i ne prija nam da igramo sa njima. Naši centri su brzo ušli u probleme sa prekršajima, ostali smo bez dubine i na usku odbranu Radničkog napadali smo uglavnom šutom. Kada su šutevi ulazili, rezultat je bio dobar, kada nisu - nije bio dobar. U startu nismo uspjeli da nametnemo svoj stil igre i, naravno, izgubili smo".

Crno-bijelima u subotu predstoji gostovanje OKK Beogradu, a sljedećeg utorka i "vječiti derbi". Njihov prvi poraz u Superligi vratio je draž takmičenju, kroz koje su mnogi mislili da će se Partizan lako prošetati...

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC