• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raduljica o Hrvatima o reprezentaciji - Kod nas Srba toga nema, možda smo zato bolji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Miroslav Raduljica je pričao o srpskom nacionalnom timu i o tome šta razlikuje "orlove" od drugih.

 miroslav raduljica o reprezentaciji srbije Izvor: youtube/Podcast Inkubator/printscreen

Šta razlikuje košarkašku reprezentaciju Srbije od drugih? Zbog čega "orlovi" igraju bolje od nekih drugih timova, poput Hrvatske koja je u nokdaunu.

O tome i uopšte o nacionalnom timu i svemu što se dešava je pričao Miroslav Raduljica. Otkrio je jedan bitan faktor koji pravi tu razliku.

Možda će vas zanimati

Srpski centar, koji je tokom karijere imao veliku konkurenciju na svojoj poziciji u reprezentaciji, je pojasnio baš to, igrače na "petici" i način na koji su oni funkconisali.

"Zdrava konkurencija, neko te pravi boljim. Svi zajedno se trudimo da idemo ka istom cilju. Ako se nešto desi super, napravio je tim, ako ne, svi zajedno smo izgubili. Sve je bilo potpuno zdravo. Selektor odlučuje ko će da ide i šta je dobro za ekipu, svi zajedno rastemo. Mnogo je kod nas manje bilo sujete i tog nivoa ili tog nečega, kao ovaj igra više od mene, nego u drugim reprezentacijama. Ima toga uvijek u sportu, bilo je, ego te tjera da budeš bolji, nekad taj ego napravi glupost", rekao je Raduljica tokom gostovanja u podkastu "Inkubator", gdje je ranije pričao o Partizanu.

Poslije velikih uspjeha ostvarenih u prethodnom periodu Srbija je doživjela i neuspjeh. Nisu "orlovi" uspjeli da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Tokiju. Probao je Miroslav da pojasni i kako je do toga došlo.

"Meni je drago zbog uspjeha jer sam iz Srbije, igrao sam za tu reprezentaciju i kao napraviš nešto. Splet okolnosti, kao što je Kruno Simon pričao. Imaš ekipu koja je bolja od tebe i svi očekuju da treba lagano da ih dobiješ, a nemaš realnu sliku ko si ti. Da ne ulazim u dublje teme, nije to tako prosto. Prošlog ljeta tokom kvalifikacija za Olimpijske igre, pričalo se da svi dolaze, nikad jači tim. Čekajte ljudi, zar nije bilo 100 puta do sada, ne igraju imena, već tim. Može tim da ima najgora imena, šta god to značilo, ali da se pokaže da osvajaju medalje. Tako je bilo i sa nama 2014. godine, ako se to uzima kao neki momenat kada je sve krenulo. Mi smo otišli kao autsajderi, tri novinara na aerodromu, poslije svi slave. Možda mi ne znamo da igramo kada smo u žiži, na svjetlu."

Miroslav Raduljica o reprezentaciji Srbije
Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

Na kraju je priznao da ne prati toliko najjaču košarkašku ligu na svijetu.

"Nije mi taj NBA zanimljiv do plej-ofa. Gledam statistiku, neki izvještaj kako su naši igrali tu uključujem i Bojana Bogdanovića, Luku Dončića. Informisan sam kako igraju, ali slabo pogledam neku utakmicu", zaključio je Raduljica.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC