• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: "Igosi" u Mrkonjić Gradu, Čapljina gost "pivara"

Igokea u subotu gostuje Mladosti u trećem kolu Lige za šampiona Bosne i Hercegovine, dok će Borac Nektar dan kasnije dočekati Čapljinu u Banjaluci.

 LIGA 6: "Igosi" u Mrkonjić Gradu, Čapljina gost "pivara" Izvor: MONDO

Mrkonjićani su u prva dva kola pokazali da imaju tim za respect. Poraženi su od Borac Nektara sa zvukom sirene, ali su slavili u Čapljini u drugom kolu.

U trećem im na noge dolazi tim iz Aleksandrovca, koji je bio superioran u prve dvije utakmice, "zaledivši" Bosnu na -37 i Široki na -35 poena razlike, što jasno govori ko je favorit u Mrkonjić Gradu.

Svjestan je toga i trener Mladosti Goran Sladojević.

"Samo možemo da se nadamo lošem danu Igokee. Ipak, imamo obavezu da pred našom publikom ostavimo srce na parketu i pokušamo da iznenadimo favorite",
rekao je šef struke Mrkonjićana.

Strateg "igosa" Slobodan Klipa očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da će njegov tim na kraju upisati bodove.

"Kvalitetniji smo od Mladosti i ukoliko moji igrači budu motivisani pobjeda ne bi smjela da bude dovedena u pitanje", rekao je Klipa.

Čapljina u prva dva kola nije osjetila slast pobjede, što prema mišljenju trenera Borac Nektara Drage Karalića može da zavara njegove igrače pred nedjeljni dvoboj u banjalučkom "Boriku".

"Čapljincima je ovo posljednja šansa da uhvate voz za plej-of, ali i mi želimo plasman u doigravanje, pa ne bi smjeli da propustimo priliku da stignemo do druge pobjede u Ligi 6", rekao je Karalić.
Jedan od najvećih derbija bosanskohercegovačke košarke između Širokog i Bosne već nekoliko godina nije istinski derbi, barem u rezultatskom smislu. "Studenti" ni izbliza nisu više dominantni u prvenstvu BiH, a posebno jer na "Pecaru" odlaze oslabljeni zbog povreda nekoliko ključnih igrača.

Ekipa Dejana Parežanina biće lišena usluga Bože Đurasovića (do kraja sezone) i Emira Zimića, pa je sve osim sigurne pobjede Širokobriježana ravno senzaciji.

"Poštujemo Bosnu, ali imamo imperative pobjede. U prethodnom kolu smo doživjeli težak poraz od Igokee i sigurno je da imamo obavezu da se iskupimo pred našim navijačima", izjavio je Ivan Velić, trener Širokog.

PAROVI TREĆEG KOLA


Subota
Mladost - Igokea (19 h)
Široki - Bosna (20 h)

Nedjelja
Borac Nektar - Čapljina (18 h)

TABELA:
Igokea 2-0, Borac Nektar 1-1, Bosna 1-1, Široki 1-1, Mladost 1-1, Čapljina 0-2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC