• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne dolazim u Pionir zbog Vlade

"Očekujem da bi me publika pozdravila na malo naglašeniji način od 'pristojne' forme", ispričao je u intervjuu za "Sport" Duško Vujošević.

 Vujošević: Ne dolazim u Pionir zbog Vlade Izvor: MONDO

Duško Vujošević dugo je već podaleko od aut-linije, bez obzira sa koje strane terena gledano.

Od kada se donekle razišao sa CSKA iz Moskve, poslije kratkog perioda na klupi tog tima, trofejni stručnjak i nekada najbolji trener Evrolige, odmara se od stresnog posla.

Ili bar pokušava...

Vujošević je poslije nekoliko mjeseci tokom kojih nije pričao za medije, dao intervju "Sportu", koji je nekadašnjem treneru Partizana posvetio više od strane. U tom razgovoru, Dule je pokušao da pojasni do koje mjere se trenutno nalazi u paradoksalnoj situaciji...

Da je, u trenutku potpunog manjka energije prilikom rastanka sa CSKA iz Moskve, došao nagli prekid posla, odnosno da je ostao uskraćen za dozu adrenalina na koju se godinama svikao.

Ipak, prije svega toga, Vujošević je pojasnio zbog čega ga u Beogradu možete vidjeti na mnogim košarkaškim duelima, osim na mečevima košarkaša Partizana.

"Očekujem da bi me publika pozdravila na malo naglašeniji način od 'pristojne' forme. Niko se ne bi osjećao prijatno, ni moj nasljednik i prijatelj Vlada Jovanović, a još manje moja malenkost", rekao je Vujošević za "Sport".

On se potom osvrnuo na neuspjeh u radu sa košarkašima CSKA iz Moskve, u koji je otišao poslije devet uzastopnih titula sa Partizanom...

"Ima mnogo onih koji su se obradovali mom neuspjehu i pokušavaju da ga podignu na nivo definicije mog kvaliteta, što me, zapravo, od većine i ne čudi. Sa ovoliko životnog iskustva, barem sam naučio neke lekcije, ali je ponekad teško izaći na kraj sa emotivnom inteligencijom", prepričavao je Vujošević i istakao da ga loša epizoda u Moskvi boli, ali da mu nije oduzela pravo da vjeruje u sebe.

"Ja znam da sam dobar trener. Moj zanat mi je dao vrh, sa kojeg ću pasti. Znate, i pad je veličanstven let, kako je nekad napisao šansonjer bez premca sa balkansih prostora, Arsen Dedić", u prepoznatljivom tonu prokoementarisao je sebe i svoju sudbinu Vujošević.

Odmor?

"Kao što ima potrebu za organizovanjem svog vremena, čovjek istovremeno ima potrebu za odmorom. Kod mene je to malo zapetljano... Ranije se nisam bavio, već samo živio košarku, i to u prekomjerenim dozama. Tako sam velike količine energije akontaciono potrošio. Još mi ne polazi za rukom da odmor pretvorim u aktivnu verziju. A kakav sam, ne vjerujem da će mi to uopšte uspjeti...", svjestan je Vujošević da poslije decenije u kojoj je konstatno davao i davao sada teško umije da pronađe odakle da uzme to isto.

"Nikada nisam razmišljao, barem ne posljednjih desetak godina, kako ću da se 'odmaram' u sred sezone. A, dogodilo se, ne možeš da budeš amnestiran od tih stvari. Tako je moj odmor stigao poslije neuspjeha u poslu (CSKA), što ranjava sujetu. A, kada se 'pomiriš' sa sobom, shvatiš da si već razne depoe energije potrošio uspjesima. I stižem do nesrećne kombinacije: istrošena energija i nagli prekid posla. Opasno je i kada nema povišenog adrenalina", naglasio je čuveni taktičar.

Dule je zaista načitan. I sva pamet koju je upio sa stranica brojnih knjiga nije mu do kraja otkrila kako da, bar u trenutku kada se ne bavi košarkom, da postigne mir.

"Mir se rijetko postiže, izabrani za tako nešto godinama treniraju, ne možeš da pucneš prstima i stigneš do tog nivoa. U svakom slučaju, pripremam se da dobro radim posao kada ga počnem".

On je potvrdio da je na papiru i dalje trener CSKA iz Moskve i da mu predstoje pregovori sa Rusima oko uslova pod kojima će ugovor biti raskinut.

"Ja sam još ugovorom vezan za CSKA, a bez obzira koliko to paradoksalno zvučalo, naši međusobni odnosi su na zadovoljavajuće dobrom nivou. Interes obje strane je da se napravi sporazumno rješenje problema".

Za kraj, Vujošević je dao i jedan mali savjet Crvenoj zvezdi, koja se nalazi u velikim problemima organizacione prirode.

"Crveno-bijeli moraju sami sebi da pomognu praveći tačnu analizu količine sredstava koja su ušla u klub, kako su potrošena...", primjetio je Vujošević.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC