• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Klonferi" dobri, Partizan ipak bolji

Crno-bijeli u dvorani Sport eko savladali OKK Beograd (85:72) u meču četvrtog kola Superlige Srbije. Aplauzi Milosavljeviću, Veselom, Gistu...

 "Klonferi" dobri, Partizan ipak bolji Izvor: MONDO

Aktuelni šampion opravdao je ulogu favorita u susretu sa OKK Beogradom i vratio se na pobjednički put nakon, ipak, neočekivanog poraza od Radničkog - 85:72 (21:19, 16:14, 22:22, 26:17).

Crno-bijeli su popravili skor na 3-1 i izjednačili se sa Hemofarmom, dok Radnički može da se izdvoji na vrhu sa stoprocentnim učinkom.

OKK Beograd ostao je na pobjedi nad FMP Železnikom u prvom kolu, uz poraze od Radničkog i Partizana, kao i odložen meč sa Crvenom zvezdom. Raspored definitivno nije išao na ruku popularnim "klonferima", koji su i u okršaju sa šampionom demonstrirali talenat i potencijal za solidan plasman u domaćem prvenstvu.

Partizan mt:s do pobjede su predvodili Dragan Milosavljević sa 22 poena (šut za trojku 4/6), 11 skokova i četiri asistencije, odnosno Jan Veseli sa 16 poena i šest skokova (3/10 sa penala).

Džejms Gist dodao je 13, a Nejtan Džavai 12 poena.

Plejmejker Slobodan Dunđerski istakao se u redovima domaćina sa 20 poena, šest asistencija i nestvarnih OSAM ukradenih lopti. Podršku su mu pružali Uroš Lučić (16p, 6sk) i Miloš Pavlović (krilni centar ubacio je tri trojke), međutim, ipak je to bilo premalo za senzaciju.

Trenera crno-bijelih Vladu Jovanovića može da raduje - konačno - dobar šut van linije 6,75 metara (12/22), ali i da ga zabrinu 22 izgubljene lopte, kao i lakoća sa kojom je Partizan u nekoliko navrata dozvoljavao OKK Beogradu da se "vrati u život".

Domaćin je od deset poena zaostatka za tili čas stigao do aktivnih 33:37 na poluvremenu. Crno-bijeli su u nastavku krenuli serijom od 10:0 (33:47), ali su Pavlović i Dunđerski uzvratili naletom od 8:0 i opet vratili stvari na početak.

Štaviše, u 27. minutu je na semaforu stajalo 50:50, pa i 53:53, pošto su Gist i Pavlović "razmijenili" pogotke sa distance. Usledila je minijatura Veselog, zahvaljujući kojem je Partizan izvukao neriješeno u trećoj četvrtini i ušao u posljednjih deset minuta sa "plus četiri".

Kada se očekivala kulminacija, bolji i iskusniji tim pobrinuo se da ipak ne bude neizvjesne završnice. Veseli je pokrenuo "parni valjak" trojkom i još jednim košem sa nešto manje udaljenosti, pogodio je i Džavai pod košem i to je već bilo 55:66.

Nadovezao se Gist sa dva "zvjerska" zakucavanja, jedno je bilo uz dodatno slobodno bacanje i branilac titule otišao je na 58:71. Milosavljević je ubacio trojku, odgovorio bivši Partizanov talenat Srđan Živković, ali poslije trojke Kurtisa Džerelsa za 62:77 u 36. minutu, nestala je svaka dilema.

Crno-bijeli su ovo gostovanje pregrmili po planu, a već u utorak slijedi im "vječiti derbi".

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC