• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdini klinci ispresavijali Metal(ac)

Crveno-bijeli u Pioniru nadigrali Valjevce i zabilježili prvu pobjedu u Superligi - 91:81. "Tripl-dabl" pleja gostiju Marka Ljubičića, kod Zvezde najbolji Boris Bakić!

 Zvezdini klinci ispresavijali Metal(ac) Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde pokazali su rivalima iz Metalca koliko su daleko od ostvarenja klupskih ambicija, koje se odnose na plasman u NLB ligu.

Iako su u regionalnom takmičenju jedva izbjegli posljednje mjesto, a u odnosu na to vrijeme su slabiji za Amerikance Janga i Marša, crveno-bijeli su bez problema nanijeli Valjevcima treći poraz u prva četiri kola - 91:81 (27:15, 18:22, 27:22, 19:22)!

Briljirao je Boris Bakić sa 19 poena (pet trojki), pet skokova i šest asistencija, Uroš Nikolić zabilježio je 19 poena i sedam skokova, Vujadin Subotić 14, a Nemanja Nedović 13 poena.

Nesvakidašnju statistiku za mečeve domaćeg prvenstva imao je krilni centar Sava Lešić (10 poena, 17 skokova), ali to nije ništa u poređenju sa plejmejkerom Metalca Markom Ljubičićem.

Vjerovali ili ne, dvadesetčetvorogodišnji Ljubičić ostvario je "tripl-dabl" - 13 poena, 10 skokova i 12 asistencija!

Osim početnog vođstva od 8:4 i činjenice da su sa praga katastrofe došli do časnog poraza, gosti nisu mnogo toga prikazali pred oko 1.500 gledalaca u Pioniru.

To je na konferenciji za novinare priznao i trener Milovan Stepandić.

"Zaslužena pobjeda Zvezde. U Superligi nismo ostavili utisak ratničke ekipe, svi su nas do sada nadskočili. Nadam se da ćemo se popraviti, jer ja bolje igrače od ovih nemam. Osjetilo se i da je Zvezda imala malo više vremena za odmor i pripremu. Bila je bolja", rekao je iskusni stručnjak.

Crveno-bijeli su već u 13. minutu otišli na 16 poena "plusa" (33:17) i tu razliku, poslije pada, vratili sredinom treće četvrtine (64:48). Tada su na prijetnju Metalca odgovorili serijom od 12:0, uz dve trojke Subotića i jednu Bakića, a i Stepandić je tehničkom greškom odmogao svom timu.

Bilo je poslije toga i "plus 19" za domaće (87:68), koji su generalno odigrali slabije nego u porazu od Hemofarma prije sedam dana, ali je ovog puta i to bilo dovoljno za pobjedu.

Trener Saša Nikitović rotirao je devetoricu igrača, uz simboličnu rolu Radosavljevića. Borbenost ekipe bila je na visokom nivou.

"Čestitam momcima na prvoj pobjedi. Pružili smo dve dobre partije u prva dva kola, a sada konačno upisali i prvu pobjedu. Treći meč zaredom smo nadskakali protivnika, imali smo i više faulova, jer smo bili agresivniji", izjavio je Nikitović.

"Lešićevih sedam skokova u napadu donijelo nam je 14 poena, ali i samopouzdanje ekipi. Balabanu i Drči sam podigao minutažu i to je bilo planirano, dok je Radosavljević igrao samo dva minuta jer je dobio udarac u oko i nije mogao da se vrati na parket", objasnio je mladi trener.

Ostaje da se vidi koliko podmlađeni sastav Zvezde može u susretu sa aktuelnim prvakom i svakako prvim favoritom za titulu, iako se na čelu tabele trenutno nalazi Radnički.

REZULTATI 4. KOLA:

OKK Beograd - Partizan mt:s 72:85

Radnički Kragujevac - Mega Vizura 82:72
/Šulović 19, 9sk, Čakarević 16, 12sk - Jelovac 15, 6sk/

Crvena zvezda - Metalac 91:81

odigrano u petak

FMP Železnik - Hemofam 99:86

TABELA: Radnički 4-0, Partizan mt:s 3-1, Hemofarm 3-1, Crvena zvezda 1-2, OKK Beograd 1-2, FMP Železnik 1-3, Metalac 1-3, Mega Vizura 1-3.

PAROVI 5. KOLA: Partizan mt:s - Crvena zvezda, Metalac - FMP (5. april), Mega Vizura - OKK, Hemofarm - Radnički.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC