• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Real konačno na fajnal-foru

Madriđani tek u petoj utakmici riješili seriju protiv Valensije i obezbijedili vizu za Barselonu, gdje će se početkom maja održati fajnal-for.

 EL: Real konačno na fajnal-foru Izvor: MONDO

Prvi čovjek Reala Florentino Perez, zvijezda fudbalskog tima Kristijano Ronaldo i još oko 12.000 vrlo bučnih navijača madridskog kluba ispunilo je arenu "Kaha Magiko" u petoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalene serije Evrolige protiv Valensije.

Na kraju su se ipak radovali. Predstavnik Španije na fajnal-foru u Barseloni biće Real Madrid!

"Kraljevski klub" pobijedio je Valensiju - 66:58 (11:17, 29:25, 18:9, 8:7) i poslije 15 godina se našao u društvu četiri najbolja kluba na Starom kontinentu. Posljednji put Real je bio učesnik fajnal-fora 1996. godine kada ih je sa klupe predvodio Željko Obradović.

Real će u polufinalu 6. maja igrati protiv Makabija, dok se u drugom sastaju PAO i Sijena. Finale je na programu dva dana kasnije.

Svetislav Pešić je sa Valesnijom bio je na korak od istorijskog uspjeha. Na kraju kao da ih je ta činjenica sputala u Madridu.

Valensija je prvo poluvrijeme odigrala odlično. Predvođena sjajnim Duškom Savanovićem "narandžasti" su konstantno bili u vođstvu, koje je u jednom trenutku druge četvrtine iznosilo i deset poena prednosti - 23:13.

Savanović je u tim trenucima bio bez greške u šutu za dva poena (4/4), dok je za tri imao dosta lošiji procenat (1/5). Srbin je od 11 početnih poena Valensije ubacio devet!

Real je uhvatio priključak pred kraj prvih 20 minuta igre, prije svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Klej Taker je vezao tri precizna šuta van linije 6,75, a jednu trojku pogodio je i Nikola Mirotić. "Kraljevski klub" prvo je prišao na poen - 37:38, do bi poslije još jedne mini serije gostiju, na odmor, ipak, otišao sa dva poena minusa.

Real je prvi put poveo na utakmici trojkom Karlosa Suareza u prvom napadu treće četvrtine!

Serijom 12:4 domaćin je došao i do šest poena u plusu. Jedini raspoloženi u tim momentima u timu Svetislava Pešića bio je Savanović.

Madriđani su vodili sa 52:50 kada je srpski reprezentativac otišao na klupu da odmori, a to se odmah osjetilo i u igri njegovog tima. Real je vezao šest poena, a Valensija ubacila samo jedan - 58:51. Pred gostima je bio težak zadatak u posljednjih deset minuta.

Nisu uspjeli!

Kvalitet Reala, teret važnosti meča i mala, ali vrlo bitna, pomoć sudija (nepriznat koš Valensije u posljednjoj četvrtini) riješili su pitanje konačnog pobjednika ove maratonske serije.

Velika borba na obje strane i serija promašaja obillježili su posljednju četvrtinu, koja je završena 8:7 u koristi tima Emanuelea Molina.

"Narandžasti" su postigli samo četiri poena za osam minuta posljednje dionice. Malo da bi se izborio fajnal-for. Doduše, ni domaćin nije dao više, ali je on već imao velikih plus sedam.

Presudan je bio i skok u napadu, koji je u potpunosti bio na strani Reala (16/8). Ipak, i pored svega tim Valensije, a prije svega trener Pešić, zaslužili su sve čestitke.

Savanović je bio prvi strijelac meča sa 19 poena (6/7 za dva), a pratio ga je Rafa Martinez sa 16 poena. Ostali su bili vrlo slabi. Real je imao mnogo više raspoloženih igrača. Prednjačili su Taker i Suerez sa 12 poena.

Novica Veličković nije ulazio u igru!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC