• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Lampe i devet Amerikanaca

Sastav idealnih petorki Evrokupa za sezonu 2010/11 poražavajući po evropske košarkaše, čiju čast brani Poljak Maćej Lampe.

 EVROKUP: Lampe i devet Amerikanaca Izvor: MONDO

Panel eksperata "Euroleague basketball" saopštio je imena desetorice igrača, koji su svojim partijama u aktuelnoj sezoni zaslužili mjesta u prvoj i drugoj petorci Evrokupa.

Da su najbolji košarkaši "starog kontinenta" u NBA ili evroligašima, vidi se po tome što ih u najboljim petorkama Evrokupa praktično - nema.

Jedini Evropljanin u probranom društvu ove sezone je Poljak Maćej Lampe iz ruskog Uniksa, koji je imenovan za centra prve petorke Evrokupa.

Preostala četvorica, kao i kompletna druga petorka, dolaze iz SAD, s tim što neki imaju i državljanstva evropskih zemalja. Idealnu petorku, pored Lampea, čine Devin Smit (Beneton), Donte Drejper (Cedevita), Terel Lajdej (Uniks) i Tarik Kirksej (Kahasol).

Keli Mekarti (Uniks), Brejsi Rajt (Cedevita), Dvejn Anderson (Getingen), Nik Kejner Medli (Estudijantes) i Pol Dejvis (Kahasol) izabrani su u drugi tim Evrokupa.

Pobjednik drugog po kvalitetu kontinentalnog takmičenja (i učesnik Evrolige 2011/12) biće poznat poslije Fajnal fora u Trevizu, 16. i 17. avgusta. Parovi polufinala su Uniks - Cedevita i Beneton - Kahasol.

Prošle sezone trofej je uzela Valensija.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC