• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Zvezda se budi!

Odlično drugo poluvrijeme košarkaša Zvezde bilo dovoljno da se u Pioniru protiv FMP-a, u 6. kolu Superlige, zabilježi druga pobjeda.

 KLS: Zvezda se budi! Izvor: MONDO

Zvezda je uspjela da se oporavi poslije bolnog poraza od Partizana u utorak i da u prvoj utakmici 6. kola Superlige pobijedi FMP, konkurenta u borbi za četvrto mjesto.

Crvena zvezda - FMP 90:79 (21:23, 20:25, 25:9, 24:22).

Tragovi ubjedljivog poraza od "vječitog" rivala bili su vidljivi većim dijelom prvog poluvremena, a onda, poslije odmora, kao da je iz svlačionice izašao drugi tim. Crveno-beli odigrali su sjajno i zasluženo pobijedili. Zvezda je u prvom poluvremenu primila 48 poena, a u nastavku samo 31...

Početak utakmice nije davao nadu navijačima Zvezda da njihov tim može do trijumfa.

Saša Nikitović, trener domaćeg sastava, bio je prinuđen da već poslije par minuta igre zatraži tajmaut, jer su gosti iz Železnika poveli sa 13:4. FMP je poslije nešto više od pet minuta prvi put stigao i do plus 10 (19:9), ali su crveno-bijeli, zahvaljujući raspoloženim Urošu Nikoliću i Savi Lešiću, za dva napada uz koš i faul smanjili prednost gostiju.

Zasluge za mini seriju ima i Aleksandar Cvetković, koji je u tim trenucima probudio uspavanu odbranu Zvezde. Mladi košarkaš je uz zvuk sirene za kraj prve dionice pogodio trojku za minus dva - 21:23.

Međutim, već u prvom napadu druge četvrtine Vladimir Ivelja je na drugoj strani takođe bio precizan u šutu za tri. Prednost od pet poena FMP je održavao sve do 15. minuta, kada je Ivelja opet pogodio koš iz daljine, a Andreja Milutinović presjekao loptu izakucao za 41:31.

Zvezda je do kraja uspjela da smanji razliku na 41:48.

Razlika je mogla da bude i ubjedljivija da domaćin nije dominirao pod oba obruča. Zvezda je imala 16 uhvaćenih lopti (šest u napadu), a FMP samo sedam (jednu u napadu).

Tim sa Malog Kalemegdana se oslobodio pritiska derbija u trećoj četvrtini i potpuno preokrenuo rezultat.

Zvezda je zaigrala odlično, proradila je i odbrana uz dosta bolji šut, što se odmah odrazilo i na rezultat. Dominacija pod obručima je nastavljena. Treća dionica završena je rezultatom 25:9, a crveno-bijeli su u jednom trenutku imali i dvocifrenu prednost - 64:54.

Zvezda je bila u seriji od 12:0 koju je sa pet vezanih poena pokrenuo Strahinja Dragićević.

Vrlo bitnu ulogu u domaćem timu prije serije koja je prelomila meč imao je i Nemanja Nedović sa šest vezanih poena. On je probudio malobrojnu publiku, a od tog trenutka Zvezda je počela da igra bolju i ljepšu košarku.

Puleni Saše Nikitovića uspjeli su da sačuvaju i još uvećaju prednost do maksimalnih i konačnih 90:79! Zvezdi je to druga pobjeda iz pet utakmica (nije igrala sa OKK Beogradom), dok je FMP je u vrlo teškoj situaciji, jer poslije šest odigranih mečeva ima samo jedan trijumf.

Opet je odličan bio Uroš Nikolić sa 21 poenom i 10 skokova. Veliku podršku imao je od Save Lešića, igrača sa najvećim indeksom na meču i novim "dabl-dabl" učinkom (16 poena, 12 sokova), čime je samo održao svoj dosadašni prosjek u ligi. Strahinja Dragićević bio je bez promašaja (2/2 za tri, 2/2 za dva), dok je Nemanja Nedović bio treći strelac ekipe sa 15 poena.

Kod FMP-a, Mile Ilić je postigao 16, a FIlip Čović 14 poena.

Zvezda je na kraju imala čak 15 sokova više (35/20). Gosti su samo tri puta u toku meča uspjeli da uhvate loptu u napadu.

PAROVI 6. KOLA:

Crvena zvezda - FMP 90:79

Subota

OKK Beograd - Hemofarm
Radnički - Metalac
Partizan mt:s - Mega

TABELA: Partizan mt:s 4-1, Radnički 4-1, Hemofarm 4-1, OKK Beograd 2-2, Metalac 2-3, Crvena zvezda 2-3, FMP Železnik 1-5, Mega Vizura 1-4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC