• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas zvanično kandidat za predsjednika KSS

Gradonačelnik Beograda podnio kandidaturu za prvog čovjeka Košarkaškog saveza Srbije. "Desna ruka" biće mu Dejan Bodiroga.

 Đilas zvanično kandidat za predsjednika KSS Izvor: MONDO

U Košarkaški savez Srbije stigla je prva, a vjerovatno i jedina kandidatura za novog predsjednika koji će biti izabran 18. aprila. Gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa podržalo je više od sedam delegata buduće Skupštine KSS, a 11. aprila biće poznato da li će on imati i konkurente.

"Prema Statutu bilo je dovoljno da kandidaturu za predsjednika podnese sedam delegata buduće Skupštine, a za Dragana Đilasa stiglo je i više od tog broja. Mala je vjerovatnoća da će u igri biti još imena, ali valja sačekati ponedeljak. Procedura nalaže da kandidat do 13. aprila pismenim putem dostavi prijedloge saradnika, četiri potpredsjednika, a ukoliko želi i kratku biografiju i program rada", izjavio je za "Politiku" vršilac dužnosti generalnog sekretara KSS Zoran Gavrilović.

Manje-više, poznata je i Đilasova "vlada". Nema nikakve sumnje da će prvi saradnik novog predsjednika biti proslavljeni reprezentativac Dejan Bodiroga, zadužen za mušku košarku. U njegovom resoru biće sve reprezentativne selekcije i s velikom pažnjom se očekuje koji će se treneri pridružiti seniorskom selektoru Dušanu Ivkoviću koji se vraća na kormilo nacionalnog tima, a na pomolu su velike promjene.

Takođe bivšem reprezentativcu Dejanu Tomaševiću bi trebalo da pripadne resor takmičenja, briga o ženskoj košarci Jelici Komnenović, a gradski menadžer Aleksandar Bijelić važi kao prva opcija za finansijske poslove i marketing. Ostalo je pitanje generalnog sekretara KSS, kojeg takođe predlaže predsjednik.

U košarkašku priču, upućeni tvrde, Đilas će ući apsolutno pripremljen, riješen da pomogne našem najtrofejnijem sportu da se riješi klubaških i svih drugih stega koje su u posljednjoj deceniji dovele ovaj sport na ivicu egzistencije, a odnose unutar organizacije do apsurda.

Njegov tim imaće pet glasova u Upravnom odboru, a četiri će pripasti "bazi", kao vid kontrole Skupštine. Regionalni košarkaški savezi predložili su sedam kandidata, a četiri sa najvećim brojem delegata Skupštine biće izabrani. Na tom spisku su: Zoran Stevanović (KS Centralne Srbije), Duško Đukanović (KS Zapadne Srbije), Zoran Živković (KS Istočne Srbije), Radosav Komadinić (Raško-kosovski KS), Dejan Dimitrijević (KS Beograda) i Duško Elezović (KS Vojvodine) i Vule Vuković (KS Južne Srbije).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC