• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Partizan se na vrijeme uozbiljio

Favoriti se mučili, pa poigravali sa rivalima u 6. kolu KSL. Metalac vodio u Kragujevcu, Partizan bio previše opušten, Hemofarm igrao tek na kraju...

 KLS: Partizan se na vrijeme uozbiljio Izvor: MONDO

Metalac, OKK Beograd i Mega Vizura bili su autsajderi u mečevima sa Radničkim, Hemofarmom i Partizanom.

Ali, da imaju nešto više kvaliteta i "duže klupe", mogli su da pomrse račune favoritima u mečevima 6. kola srpskog prvenstva.

Partizan je igrao previše opušteno, pa i neozbiljno protiv Mega Vizure, koja u svojim redovima ima nekoliko pozajmljenih igrača iz srpskog šampiona (Aleksandar Mitrović, Branislav Đekić).

Crno-bijeli su, pred oko 1.700 gledaca u "Pioniru", tek u posljednjoj četvrtini dodali gas, napravili seriju 9-0 i zabilježili očekivanu pobjedu.

Do tada, Partizan jeste imao prednost, ali ne ubjedljivu. Na poluvremenu je bilo 49:41, a u trećoj četvrtini Mega je prišla na -1 (59:60). Krajem treće dionice igrači Partizana su se uozbiljili i počeli da igraju, pa su pred posljednji dio igre imali 74:66.

Serijom 9-0, odnosno 15-2, Partizan je otišao na velikih 89:68...Posljednja dva poena za "stotku" Partizana ubacio je Marko Josilo sa linije penala.

Jan Veseli je sa 21 poenom i osam skokova bio daleko najbolji u Partizanu mt:s, Džejms Gist je ubacio 17, Nejtan Džavai 15...Dobro je odigrao i Vladimir Lučić koji je dao neke važne poene (na kraju je upisao 11 pored svog imena bez promašaja za dva poena - pet od pet!).

U ekipi Mege jedan partizanovac na "privremenom radu" Aleksandar Mitrović bio je odličan - 17 poena i pet skokova, a Stevan Jelovac je ubacio 13.

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je poslije meča da je najteže igrati "unaprijed dobijene utakmice".

"Svaka utakmica koja je unaprijed dobijena, i tako se provlači po novinama, teško je jako da se to pretvori u stvarnu pobjedu. Mi smo dosta jači od talentovane ekipe Mega VIzure, ali tek kada se isti inteniztet primijeni na parketu, moguće je da se i vidi ta razlika u kvalitetu. Već duže vrijeme imamo problem sa povredama, i to je u jednom trenutku ugrozilo i sam trening. Pokušavamo da se održimo, teško održati inteniztet treninga pa i same utakmice, kada je takva situacija", rekao je Jovanović.

On je pohvalio igru Mega Vizure.

"Talentovani košarkaši Mega Vizure su bili izuzetno motivisani da odmjere snage sa starijim kolegama, da vide koliko im je još potrebno ili ne na velikoj sceni. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom. Ne dopada mi se ni to što je ova utakmica bila na veliki broj poena, ali možemo reći da je bila lijepa košarkaška predstava“, rekao je trener šampiona.

Metalac je pošteno namučio Radnički u Kragujevcu, ali ipak nije uspio da priredi iznenađenje. Metalac je poveo protiv Radničkog 14:2, na krilima dvojice Stefana - Sinoveca i Birčevića. Metalac je imao i prednost od 46:33 na poluvremenu, ali je ekipa Miroslava Mute Nikolića napravila veliki preokret u nastavku. Treći period igre Radnički je dobio 30:14 i to je prelomilo meč.

Marko Čakarević je bio igrač utakmice sa "dabl dabl" učinkom - 18 poena i 10 skokova. Isto toliko poena u domaćoj ekipi dao je i Nenad Šulović, dok su Majkl Li i Stiven Marković dali po 14.

U ekipi Metalca Sinovec i Birčević po 15 poena.

OKK Beograd je dugo držao Hemofarm u egalu. Do posljednje četvrtine, kada su Vrščani opravdali epitet favorita. Taj dio igre Hemofarm je dobio čak 30:10!

Mladen Jeremić je bio najefikasniji u Hemofarmu sa 19, Boris Savović je postigao 16 poena i imao 9 skokova, dok je Marko Šutalo ubacio 15.

Kod domaćina Lučić 19, Dunđerski 18.

REZULTATI 6. KOLA:

subota:

OKK Beograd - Hemofarm 74:88 (19:22, 22:17, 23:19, 10:30)

Radnički - Metalac 87:75 (18:24, 15:22, 30:14, 24:15)

Partizan mt:s - Mega 100:82 (30:26, 19:15, 25:25, 26:16)

petak:

Crvena zvezda - FMP 90:79

TABELA: Partizan mt:s 5-1, Radnički 5-1, Hemofarm 5-1, OKK Beograd /-1/ 2-3, Metalac 2-4, Crvena zvezda /-1/ 2-3, FMP Železnik 1-5, Mega Vizura 1-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC