• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodiroga: Posao nas čeka, problema ima svuda

Dejan Bodiroga se kao potpredsjednik vratio u Kuću košarke, koju je marljivo gradio kao reprezentativac. Radiće uz rame sa Dušanom Ivkovićem.

 Bodiroga: Posao nas čeka, problema ima svuda Izvor: MONDO

Dejan Bodiroga vratio se u košarkašku reprezentaciju Srbije. Neka se sa njim vrate i sva ona zlata, na koja nas je navikao od 1995. do 2002. godine, kada je pet puta bio šampion, a jednom treći.

I naravno, MVP svega i svačega.

Devet godina poslije Indijanapolisa i njegove čuvene predstave u finalu protiv Argentine, Bodiroga se vratio u srpsku košarku, ali na neki drugi način. Novi predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas, želio ga je u svom timu, koji će imati za zadatak da stabilizuje posrnulu Kuću košarke.

Od 18. aprila 2011. godine, Bodiroga je potpredsjednik Saveza, a zaduženje mu je muška košarka, na koju smo toliko puta bili ponosni

"Naravno da mi je velika čast i zadovoljstvo, što stupam na ovu funkciju, zaduženu za mušku košarku. Odmah krećemo sa radom…", rekao je legendarni košarkaš, rođen 2. marta 1973. godine u Zrenjaninu.

"Radujem se, čast mi je, velika je obaveza, ali veliko je i zadovoljstvo. Mislim da sam košarci i košarkaškom Savezu dao mnogo kao igrač, na neki način svi smo ga gradili. Ovo je nova funkcija za mene, novi početak i želimo da pomognemo, da svoje iskustvo i znanje ugradimo u rad Saveza, da obezbjedimo maksimalne uslove mlađim kategorijama, onima koji dolaze, kako bismo počeli opet da stvaramo vrhunske asove i da pravimo dobre rezultate, a za to je potrebno vrijeme i ništa sigurno neće ići preko noći", rekla je srpska košarkaška ikona.

Bodiroga se džentlmentski zahvalio odlazećem rukovodstvu i konstatovao da vremena za gubljenje nema i da će on, uz ostale potpredsjednike Dejana Tomaševića (takmičenja), Anu Joković (ženska košarka), Vuka Mitrovića (marketing) i naravno predsjednika Đilasa, već od srijede početi da rade na novom projektu.

"Normalno, počinjemo odmah sa kontaktima sa svim košarkaškim federacijama, iskoristićemo Fajnal-for u Barseloni da vidimo ljude iz FIBA, Evrolige i svih mogućih košarkaških organizacija. I praktično kreću pripreme što se tiče seniora i mlađih kategorija, imenovanje trenera, organizovanje priprema… To su kratkoročni ciljevi, a o dugoročnim ćemo razgovarati narednih nedjelja", rekao je Bodiroga i opisao šta će biti njegov posao:

"Sve što je vezano za mušku košarku, od mlađih kategorija, do seniorske reprezentacije".

Na taj način, on će praktično naslijediti selektora Dušana Ivkovića, koji je do privremenog odlaska sa klupe "orlova" obavljao i funkciju direktora svih reprezentativnih selekcija. Sada će taj dio posla preuzeti Bodiroga, a Duda će "samo" voditi ekipu.

Kakav tandem!

"Ja mislim da je Ivkovićev povratak dobra vijest. Duda je započeo posao u teškom vremenu, a mislim da su uspjesi poput onog u Poljskoj došli prerano, da to niko u košarkaškoj javnosti nije očekivao, potom je bilo slično i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, tako da mislim da ne treba prekidati taj način rada, da je najbolje da Duda ostane i privede posao kraju. To je normalan slijed događaja po mom mišljenju", rekao je Bodiroga, kojeg čeka mnogo obaveza.

Jedna od prvih odluka u kojoj će učestvovati biće: oformiti ili ne čuveni Stručni savjet KŠ? U novom Statutu ostavljen je prostor da takvo savjetodavno tijelo (opet) bude oformljeno, ali… U prošlosti se Stručni savjet najčešće jedva ili krnje okupljao, održavao telefonske sjednice, imao opriječna mišljenja o problemima. Stoga, Bodiroga nije siguran da li je takvo tijelo neophodno i u ovom sazivu.

"Što se tiče Stručnog savjeta, mislim da ćemo u toku narednih nekoliko dana odlučiti o tome da li je potrebno imati jedan takav Savjet", rekao je Bodiroga i naglasio da probleme mora da rješava odmah, u dogovoru sa saradnicima.

Naročito sada, kada u kartkom vremenu treba postaviti selektore mlađih muških selekcija, organizovati pripreme u trenutku kada KŠ duguje 100.000.000 dinara, itd.

"Mislim da treba timski da odlučujemo kada su u pitanju mlađe kategorije. Što se tiče imenovanja trenera, priprema i rada sa mlađim selekcijama, mislim da tu imamo velikih problema. Trebalo bi realno da sagledamo situaciju i uočimo da neke stvari u kojima smo bili dominantni u prošlosti, kada smo rano lansirali igrače, a sada to više nije slučaj", rekao je Bodiroga i podvukao:

"Mislim da ćemo raditi na tome da što prije imenujemo trenere, da poboljšamo rad u mlađim kategorijama i donosićemo zajedničke odluke, timski, uz savjetovanje sa selektorom Dušanom Ivkovićem".

Dejane, dobro došao nazad u srpsku košarku!

(N. Janković – MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC