• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić selektor "orlića"

KSS povjerio mjesto učitelja najboljih košarkaša Srbije do 20 godina treneru Krke. Jovanović ostaje sa omladincima. Radovanović koordinator.

 Džikić selektor "orlića" Izvor: MONDO

Novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije je startovalo konkretnim potezima. Naime, rad sa reprezentativnim mlađim kategorijama je postavljeno kao prioritet, pa se odatle i krenulo.

Odlučeno je da će selektor mlade reprezentacije (do 20 godina) biti Aleksandar Džikić, koji je Krku doveo do trofeja u Evročelendž kupu, tvrdi "Blic". On će predvoditi selekciju pred kojom je učešće na Evropskom prvenstvu u Bilbaou u julu.

Mlada srpska reprezentacija je na minulom EP u Zadru bila tek sedma.

Vlada Jovanović će ostati učitelj najboljih srpskih omladinaca iako je želio da napusti to mjesto zbog obaveza u Partizanu. Kao njegov mogući nasljednik figurirao je Dragan Jakovljević, ali će stručnjak, koji je nedavno osvojio NLB ligu sa crno-bijelima, ipak nastaviti rad sa najboljim košarkašima do 19 godina. On će svoje učenike povesti na Svjetsko prvenstvo u Letoniji od 30. juna do 10. jula.

Odlučeno je da Vlada Vukoičić naslijedi Nenada Trunića na mjestu selektora reprezentacije do 18 godina, koju takođe očekuje EP, u Poljskoj (od 21. do 31. jula).

Kadetsku selekciju će i dalje voditi trener Crvene zvezde Saša Nikitović, a još nije poznato ko će biti na čelu univerzitetske selekcije. Najozbiljniji kandidat je Dejan Mijatović.

Za koordinatora svih selekcija biće postavljen Raša Radovanović, dugogodišnji direktor u FMP Železniku, koji već pet mjeseci nema funkciju u košarci.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC