• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Uvijek sam uzbuđen zbog finala

Obradović: "Kalates me nije iznenadio. On je mlad igrač, zna da napravi i grešku. Vičem na njega da bi bio bolji". Pjaniđijani: "Nismo smjeli da šutiramo trojke...".

 Obradović: Uvijek sam uzbuđen zbog finala Izvor: MONDO

Većina košarkaških stručnjaka prognozirala je prije početka Fajnal-fora u Barseloni da će se titulom prvaka Evrope okititi ekipa koja pobijedi u duelu Panatinaikos - Montepaski.

Panatinaikos je savladao ekipu iz Sijene i prokrčio put do finala. Da li će se prognoza mnogih ostvariti?

Željko Obradović je na dobrom putu da po osmi put u karijeri postane prvak Evrope. To nikome do sada nije pošlo za rukom.

"Uvijek je teško igrati ovakve utakmice na Fajnal-foru. Montepaski je odlična ekipa. Natjerali su nas da izgubimo pet lopti u prvih nekoliko minuta, ali smo kasnije to uspjeli da riješimo. Vrlo sam zadovoljan trećom četvrtinom iako smo promašivali neke otvorene šuteve. Čestitam igračima i našim navijačima koji su nam mnogo pomogli", rekao je Obradović poslije meča i dodao da je "uvijek uzbuđen što će igrati finale".

Zamoljen da prokomentariše igru Nika Kalatesa, uz Majka Batista, sigurno glavnog aktera utakmice, Obradović je rekao da na njega ponekad viče, ali da je to samo zato da bi bio još bolji.

"Kalatesova igra nije za mene iznenađenje. On je u ključnim utakmicama bio odličan, iako je još mlad i pravi neke greške. Bio sam ljut na njega zbog jedne greške, ali on zna da ga ja poštujem i da je to način na koji pokušavam da ga popravim", rekao je Obradović.

Trener Panatinaikosa nije želio da govori o suđenju, iako je tokom meča, pogotovo u prvom poluvemenu imao dosta zamjerki na arbitražu i često je razgovarao sa sudijama.

"Ovdje su najbolje sudije. Neka drugi komentarišu", rekao je on.

Trener Montepaskija Simone Pjaniđijani žali za propuštenom šansom u prvom dijelu meča. Pogotovo što su njegovi igrači "nasjeli" na odbranu Panatinaikosa i gađali za tri poena. Neuspješno.

"Dali smo sve od sebe, imali smo dobar pristup. U napadu smo igrali dobro, ali smo griješili u odbrani. Nisam držao puno odbrambenih igrača na terenu i to je uticalo na rezultat. Dozvolili smo im previše šuteva za tri poena. U trećoj četvrtini smo teško postizali poene. Pokušao sam sa nekim izmjenama, ubacio sam Mekejleba, ali nije se mnogo promijenilo. Zaista žalim što nismo nastavili dobro da igramo poslije odličnog prvog dijela igre i što nismo umjeli da odgovorimo na njihove šuteve za tri poena", rekao je on.

(Izvještač MONDA iz Barselone Daniel Bukumirović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC