• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Jednoruki Rondo i čudo u Memfisu

Plejmejker Bostona iščašio lakat i nastavio da igra u pobjedi nad Majamijem. Memfis nadoknadio "minus 16" i poveo protiv Oklahome.

 NBA: Jednoruki Rondo i čudo u Memfisu Izvor: MONDO

Boston Seltiks - Majami Hit 97:81, uz 28 poena i 18 skokova Kevina Garneta, odnosno 27 poena Pola Pirsa.

Međutim, junak treće utakmice polufinala Istoka je Ražon Rondo, koji je sredinom treće četvrtine nezgodno pao poslije rvanja sa Dvejnom Vejdom i tom prilikom iščašio lakat.

U tom trenutku su svi pomislili da je za njega sezona završena, ali se Rondo u posljednjoj četvrtini vratio u igru sa imobilisanom lijevom rukom, koju praktično više nije koristio. Imao je čak lagano zakucavanje desnom...

"Prva vijest iz svlačionice je bila da ostajemo bez njega, ali se on vratio na klupu i nije djelovao kao neko ko se pomirio sa povredom i neigranjem. Naravno, kada je ušao u igru, svi su bili oduševljeni", prokomentarisao je trener Bostona Dok Rivers.

Kako su Seltiksi igrali (60:50 do povrede Ronda, 72:61 kada se vratio), djelovalo je da bi u svakom slučaju pobijedili i smanjili vođstvo Majamija na 2:1 u seriji.

Postavlja se, međutim, pitanje narednih utakmica i da li će njihov prvi plej biti u stanju da i dalje ignoriše bol...

Dvejn Vejd (23p, 6sk, 7as) i Lebron Džejms (15p, 7sk, 4as, 5blk) zajedno su šutirali iz igre 14/35, dok je Kris Boš postigao samo šest poena. Bolji učinak od skupo plaćenog krilnog centra imali su "rezervisti" Mario Čalmers (17p) i Džoel Entoni (12p, 11sk).

Osmi nosioci Zapada, Memfis Grizlis, na pola su puta do finala konferencije, što bi bio podvig bez presedana.

Ako uspiju da savladaju Oklahoma Siti Tander još dva puta, prelomnom bi mogla da se ispostavi treća utakmica, u kojoj su od 54:70 stigli do izjednačenja na 86:86 u regularnom toku utakmice i onda ubjedljive pobjede u produžetku - 101:93!

Rendolf, Konli, Mejo i Mark Gasol ubacili su između 16 i 21 poena za domaći tim, dok su Rasel Vestbruk (23p, 6sk, 12as) i Kevin Durent (22p, 12sk) bili najefikasniji kod Oklahome, ali su se ispromašivali još gore od Vejda i Džejmsa - 17/46!

Trener "grizlija" Lajonel Holins konstatovao je da su za velike domete u plej-ofu neophodne "čudesne pobjede" poput ove.

"Mislim da način na koji smo nadoknadili 16 poena deficita jeste bio čudesan. Uz božiju pomoć stigli smo do super pobjede".

REZULTATI:

Istok

Boston - Majami 97:81 (1:2)

ponedeljak (2.00)

Atlanta - Majami (1:2)

Zapad

Memfis - Oklahoma Siti 101:93 - 86:86 (2:1)

nedelja (21.30)

Dalas - LA Lejkers (3:0)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC