• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Mislili su da ne možemo…

Željko Obradović izjavio da je PAO uložio mnogo truda za osvajanje Evrolige, a dodatni motiv bile su prognoze na početku sezone da njegov tim nema kvalitet za vrh.

 Obradović: Mislili su da ne možemo… Izvor: MONDO

"Srećan sam zbog titule... Ostali smo bez nekoliko važnih igrača na početku sezone - Pekovića, Spanulisa i Jasikevičijusa. Mnogi su mislili da zbog toga nećemo uspjeti da se plasiramo na Fajnal-for. To nam je bila dodatna motivacija. Drago mi je zbog igrača, mnogo smo radili da dodjemo do titule i danas smo opet šampioni", rekao je srpski trener poslije finala u Barseloni u kojem je osvojio osmu titulu u karijeri.

Atinjani su u finalu završnog turnira Evrolige pobijedili Makabi iz Tel Aviva sa 78:70.

"Utakmica je bila puna nervoze, a na kraju smo čak dozvolili Makabiju priliku da se rezultatski vrate u meč. Sada nas očekuje slavlje u Atini, ali već od utorka se spremamo za finale grčkog prvenstva protiv Olimpijakosa", istakao je Obradović.

Plejmejker grčke ekipe Dimitris Dijamantidis u završnici utakmice je jednom asistencijom, a potom i ukradenom loptom otklonio sve dileme.

"Borili smo se do kraja i zasluženo osvojili trofej. Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj trofej treći put u karijeri. Zbog ovakvih trenutaka se isplati naporno raditi i trenirati", kazao je Dijamantidis.



Centar Atinjana Aleks Marić napravio je korak više u odnosu na prošlu godinu, kada je sa Partizanom zaustavljen u polufinalu završnog turnira.

"Ne mogu tačno da opišem kako se osjećam u ovom trenutku. Mislim da ću tek sutra moći realno da sagledam cijelu situaciju. Jedno je sigurno, sada ćemo se ludo zabaviti i proslaviti trofej", istakao je on.

Trener Makabija Dejvid Blat ocijenio je da je Panatinaikos zasluženo pobijedio i naveo da je plasman u finale veliki uspjeh za njegov tim.

"Ne može baš svaka priča da ima holivudski završetak. To što smo izgubili ne znači da je sve loše. Prije početka sezone niko nam nije davao šanse da ćemo igrati na završnom turniru", bio je prvi komentar Blata.

Američki stručnjak kazao je da je Makabi bio u zaostatku jer je centar Sofoklis Skorcijanidis rano ušao u problem sa ličnim greškama.

"To je mnogo uticalo na našu igru. Stalno smo jurili rezultat, a Sofoa smo malo mogli da koristimo u takvoj postavci igre. Mnogo problema zadao nam je i Dijamantidis, koji je veliki igrač. On ima sposobnost i mirnoću da bolje od svih igra neizvjesne završnice", zaključio je Blat.



Krilni košarkaš Makabija Gaj Pnini rekao je da mu je žao što ekipa odličnu sezonu nije krunisala pobjedom u finalu.

"Pobijedio je bolji tim, a danas, nažalost, to nismo bili mi. Ponosan sam na cijelu ekipu, prevalili smo veliki put od početka sezone. Dali smo sve za pobjedu, a nekad ni to nije dovoljno. Ovo mi je bio prvi, nadam se ne i posljednji F4 u karijeri", kazao je Pnini.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC