• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: MVP je malo pretjerao

MVP lige, Derik Rouz, čak 25 puta odlučio je da potpuno sam, bez pasa ka saigračima, završi akciju. Ubacio je 34 poena, ali je njegov tim glatko poražen. Atlanta - Čikago 2:2.

 NBA: MVP je malo pretjerao Izvor: MONDO

U noći u kojoj su Dalas Meveriksi demolirali zvanične šampione Los Anđeles Lejkerse rezultatom 4:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa, na Istoku potpuno drugačija slika:

Atlanta Hoksi su u Džordžiji dobili četvrti meč protiv Čikago Bulsa i izjednačili na 2:2 u seriji, što znači da će se obje ekipe poslije petog duela u Čikagu svakako vratiti na šesti susret u Atlanti.

Bilo je 100:88 za Hokse, zahvaljujući posljednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 33:19 i tako nadoknadili "minus 2" sa kraja treće dionice (67:69). U mnogo navrata osporavani kapiten Džoš Smit pokazao je šta zna i umije, ali tek kada je u prethodnoj utakmici bio izviždan od strane domaćih navijača.

Tada su Bulsi, uz rekordnih 44 poena MVP igrača lige Derika Rouza, došli do 99:82 i poveli 2:1 u seriji, ali je ovog puta govorio Smit: 23 poena, 16 skokova, osam asistencija, dvije blokade, jedna ukradena lopta.

Rouz jeste postigao veći broj poena od Smita (34), ali je na svojstven način odvukao ekipu u poraz. Pedantni američki statističari izračunali su da plejmejker Bulsa čak 25 puta nikome nije dodao loptu, kada bi je prenio preko centra ili je dobio iz auta!



Tri puta nije uspio ni da šutne na koš, a pogodio je svega sedam puta od 22 pokušaja (31,8 odsto), kada je odlučio da akciju završi sam od početka do kraja. Deset puta uzimao je šut nakon što je odlučio da u međuvremenu doda loptu nekome i pogodio pet puta, za 50 odsto uspješnosti.

Na taj način pomogao je Atlanti da dobije prvi meč kod kuće u drugoj rundi plej-ofa još od 1996. godine. U međuvremenu, kada bi prošli prvu rundu, Hoksi bi uglavnom stradali u drugoj, ali su sada dobili jednu u Čikagu, jednu u Atlanti i pokazali najboljem timu "regularnog" dijela lige da se neće prošetati do finala Istoka.

U posljednja četiri i po minuta utakmice, Atlanta je napravila seriju od 16:4 i "gustom" odbranom naterala Bulse na tri izgubljene lopte u tom kratkom, a ključnom intervalu.

Rouz je tako postao tek treći igrač u posljednjih 20 godina, koji je u plej-ofu imao više od 30 poena i deset asistencija na jednom meču, a da je njegov tim izgubio. Prije njega, to je "polazilo za rukom" samo Lebronu Džejmsu u velikom finalu 2007. godine protiv San Antonija i Kevinu Džonsonu 1994. godine protiv Hjuston Roketsa.

ISTOK

(1) Čikago - (5) Atlanta rezultat u seriji 2:2
/peti meč u noći između utorka i srijede u Čikagu/

(2) Majami - (3) Boston rezultat u seriji 2:1
/četvrti meč u noći između ponedjeljka i utorka u Bostonu/

ZAPAD

(4) Oklahoma Siti - (8) Memfis rezultat u seriji 1:2
/četvrti meč u noći između ponedjeljka i utorka u Memfisu/

(3) L. A. Lejkers - (3) Dalas rezultat u seriji 0:4
/Dalas je prošao u finale Zapada/

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC