• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić Špancima otvorio dušu - košarku je zavolio zbog Pešićevog tima: Obožavao sam ih, hoću da idem njihovim putem!

Autor Dragan Šutvić

Te 2002. godine mnogi klinci zavoljeli su košarku. Jedan od njih zvao se Nikola Kalinić.

 nikola kalinić o dolasku u barselonu  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Nikola Kalinić je poslije sezone provedene u Crvenoj zvezdi otišao u Barselonu i tamo je predstavljen kao jedno od najvećih pojačanja za narednu sezonu.

Nakon rada sa Dejanom Radonjićem sada će sarađivati sa Šarunasom Jasikevičijusom, a o svom novom treneru je pričao za klupsku televiziju tima iz Katalonije. 

Možda će vas zanimati

"Šarunas je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su nevjerovatne. Imam veliko poštovanje prema njemu. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima", otkrio je Kalinić.

Sa Crvenom zvezdom je pokušao da se plasira u Top 8 Evrolige, a u Barseloni će ciljevi biti veći. Reprezentativac Srbije želi novu titulu šampiona Evrope!

"Klub je odradio veliki posao ovog ljeta sa dovođenjem pojačanja. Stigla su velika imena i mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije", rekao je om.

Pričao je i o tome šta ima da ponudi svom novom timu, a posebno je istakao da sada i u napadu postaje opasan na više načina.

"Nekada sam bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao sam "prljav posao", borio sam se za skok, ali sada sam dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal. Mnogo sam radio na tim detaljima i mislim da sam kompletniji igrač", objasnio je Kalinić.

Na kraju se dotakao i svoje ljubavi prema košarci. A za nju je itekako zaslužan sadašnji selektor Srbije Svetislav Pešić!

"Košarku sam zavolio gledajući reprezentaciju Jugoslavije sa igračima kao što su Predrag Stojaković i Vladimir Radmanović. Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom poslije Indijanapolisa 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem", završio je Kalinić. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC