• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda je mogla da dovede Dražena, samo da se to nije desilo! Aca Petrović sve otkrio: Presudio je jedan koš!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Brat Dražena Petrovića, takođe sjajan igrač i sada proslavljeni trener, odbija teorije po kojima je zbog njega Cibona dobila legendarnog šutera. Za sve je kriv jedan drugi igrač Cibone!

 Dražen Petrović bio blizu Crvene zvezde Izvor: YouTube/screenshot/Sport Klub/Natxo Mendaza

Dražen Petrović je ostao upamćen kao najdominantniji košarkaš bivše Jugoslavije, a kada se početkom osamdesetih pojavio u timu Šibenke uskoro su svi željeli da ga dovedu.

Najveći klubovi Jugoslavije su se utrkivali ko će u svojim redovima imati sjajnog šutera, a na kraju je odlučio jedan potez! Sada je u intervjuu za hrvatske medije nekadašnji košarkaš Cibone i Draženov brat Aleksandar otkrio da je sjajni hrvatski košarkaš zamalo završio u Zvezdi! 

Možda će vas zanimati

"Ovako retroaktivno gledajući bilo bi to najlakše reći i meni bi to nahranilo ego da kažem da je Dražen došao zbog brata. Ne. Dražen je došao u Cibonu zbog Nakićevog horoga sa kojim je Cibona osvojila titulu. Cibona je sa tim košem igrala Ligu šampiona i Dražen je zbog toga došao", otkrio je Aleksandar Petrović.

Cibona je u sezoni 1983/84 završila kao prva poslije regularnog dijela sezone i generacija u kojoj su igrali Mihovil Nakić, Andro Knego, Zoran Čutura i Franjo Arapović došla je u plej-ofu do finala sa Crvenom zvezdom. Nakon tijesne pobjede 78:76 u prvom meču u Zagrebu crveno-bijeli su uzvratili i ubjedljivo dobili rivala sa osam razlike u Beogradu. A onda je Nakić horogom na šest sekundi do kraja donio pobjedu rezultatom 72:71. A taj horog je donio i najboljeg igrača Evrope u to vrijeme!

"Da je Zvezda bila prvak nisam siguran da li bi Draženova odluka bila Cibona ili Zvezda. Taj koš Nakića je trasirao taj dolazak Dražena i te dvije titule prvaka Evope u tom kontekstu", otkrio je Petrović.

Nakon toga Dražen je pred narednu godinu otišao u Cibonu za koju je nastupao četiri godine i sa kojom je osvojio titule prvaka Evrope 1985. i 1986. godine prije nego što je otišao u Real Madrid.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC