• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDINA BOMBA SLETJELA U BEOGRAD: Isplivao snimak sa aerodroma - Fakundo Kampaco nasmijan došao da potpiše ugovor!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajni argentinski košarkaš stigao je među crveno-bijele.

 Fakundo Kampaco stigao u Beogradu Izvor: Twitter/kapetanMark

Fakundo Kampaco je došao u Crvenu zvezdu na potpis ugovora!

Sa aerodroma su isplivali prvi snimci na kojima se vidi da je sa članovima porodice stigao na ozvaničenje dogovora sa srpskim i regionalnim šampionom. Sjajni argentinski košarkaš (31) u narednim satima ili danima definitivno će postati igrač crveno-bijelih i staviće se na raspolaganje treneru Dušku Ivanoviću. Očekuje se da debituje za srpski tim u četvrtak, protiv Olimpijakosa.

Kampacov dolazak definitivno je najavljen u noći između četvrtka i petka, kada je španski list "Marka" objavio da je Real Madrid odustao od borbe za potpis Argentinca jer je Crvena zvezda ponudila više novca (1,8 miliona evra za ovu sezonu i 2,5 miliona za narednu). Predsjednik Zvezde Nebojša Čović oglasio se o Kampacu, rekao da dogovor još nije postignut i da su iznesene brojke "do četiri puta veće od realnih". Sada se očekuje da Kampaco stavi potpis na ugovor i da bude promovisan kao novi plejmejker tima sa Malog Kalemegdana, u koji je stigao kao jedno od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji.

Crveno-beli će tako oformiti argentinski tandem Luka Vildoza - Fakundo Kampaco i od njega se očekuje da predvodi ekipu u nastavu sezone, zajedno sa Nemanjom Nedovićem, koji se takođe oglašavao povodom dolaska bivšeg NBA plejmejkera u Zvezdu.

Kampaco je rođen 1991. godine u Kordobi, visok je 178 centimetara, afirmisao se u svojoj zemlji u Penjarolu, a u Evropu se doselio 2014. godine. Real Madrid ga je doveo u ACB ligu, poslije jedne sezone pozajmio ga je Mursiji, a onda ga je poslije dvije godine vratio i tada je "Faku" eksplodirao. Sa "kraljevskim klubom" osvojio je dvije titule prvaka Evrope, sa Argentinom je bio vicešampion svijeta 2019, a u NBA ligu otišao je prije dvije godine, kada je postao član Nikoli Jokiću u Denveru.

Ove jeseni stigao je kod Luke Dončića, ali je poslije dolaska Kembe Vokera u tim bilo jasno da za njega više nema mjesta, pa se vratio u Evropu - u Crvenu zvezdu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC