• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva čast za Topića: ESPN ga stavio na listu! Nahvalili ga pa spomenuli limite za NBA ligu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić je na listi najvećih talenata evropske košarke koji se preporučuju za NBA ligu u narednim godinama.

 Nikola Topić na listi talenata ESPN Izvor: Profimedia

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić odveo je Srbiju do zlata na Evropskom prvenstvu za juniore i okitio se MVP priznanjem, a njegov talenat primijetili su i sa ESPN-a. Poznati novinar Džonatan Dživoni, koji je inače specijalizovan za "lov na mlade talente", pratio je pomno Evropsko prvenstvo u Nišu i potom je napravio selekciju deset košarkaša koji imaju potencijal da jednog dana zaigraju u NBA ligi.

Na tom spisku je i Nikola Topić, novi košarkaš Mege, koga je ESPN stavio na četvrto mjesto ove interesantne liste. Uz podsećanje da je postao MVP i da je svoj najbolji meč odigrao u finalu kada je zabilježio 24 poena i osam asistencija protiv Španije, Dživoni primjećuje i sljedeće stvari u igri mladog košarkaša...

"Nikola, sin osvajača olimpijskog srebra iz 1996. godine i nekada sjajnog krilnog centra u Evroligi Milenka Topića, primjer je čistog plejmejkera izvrsnih fizičkih predispozicija koji pokazuje rijetko viđenu kreativnost pri igranju pik en rola. Sposoban je da prevari čuvare driblingom sa ili bez postavljenog bloka i podjednako je dobar u prodorima i završnici spolja", piše Dživoni i podsjeća da Topić sjajno čita igru i obožava da igra jedan na jedan protiv svojih čuvara, dok podjednako voli i da asistira.

Dživoni primjećuje da mu igra u odbrani nije naročito sjajna, kao i da ima još neke stvari da popravi kada je šut u pitanju, posebno ako želi jednog dana u NBA. "Uprkos tome što ima veliki raspon ruku, imao je samo jednu blokadu u dosadašnjoj karijeri, što je crvena zastavica koja nam govori da ima ozbiljne atletske limite", dodaje se i podsjeća da će sljedeće sezone igrati u Megi.

Ispred Topića na listi, sa većom šansom uspjeha u NBA ligi, pomenuti su Ugo Gonzales i Adaj Mara iz Španije, odnosno Tiđane Saon iz Francuske. Pažnju na turniru privukli su i Mario Sen-Superi (Španija), Dame Sar (Italija), Ivan Harčenkov (Njemačka), Nolan Traore (Francuska), Aleks Samodurov (Grčka) i Mohamed Dijavara (Francuska). Ipak, od svih igrača sa spiska ESPN, samo je Nikola Topić na širem spisku Srbije za Mundobasket.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC