• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok Srbiju muči plej, Topić igra za Megu! Pešić pozvao Nikolu u reprezentaciju, a on debitovao za klub!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Taltentovani srpski košarkaš Nikola Topić slobodne dane provodi u dresu Mege, dok se Srbija priprema za Mundobasket.

 Nikola Topić debitovao za Megu Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je sa obavezama u Atini gdje je pobijedila Grčku i izgubila od Italije, pa će pripreme za Mundobasket nastaviti u Beogradu, gdje predstoji i naredni pripremni meč. Protivnik će biti Portoriko, a selektor Svetislav Pešić mogao bi na tom meču da računa i na mladog plejmejkera Nikolu Topića, osvajača MVP priznanja na nedavno završenom Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina.

Najtalentovaniji srpski košarkaš našao se na širem spisku selektora Pešića i postao kandidat za Svjetsko prvenstvo, ali do sada nije imao prilike da trenira sa saigračima - njemu je odobreno nekoliko dana odmora nakon napornog turnira na kojem je bio nosilac mlade reprezentacije. Ipak, Nikola Topić nije odmarao. Nakon što je postalo jasno da ga Crvena zvezda prosljeđuje na pozajmicu u Megu, priključio se novim saigračima na Mikonosu, tamo proslavio 18. rođendan i debitovao za novi tim!

U porazu od Južne Karoline, Topić je bio na terenu i postigao je 12 poena protiv američkog koledža, što je samo još jedna potvrda njegovog ogromnog talenta, ali... Ostaje pitanje zašto se Topić u trenucima dok se nacionalni tim priprema za Mundobasket priključio klubu za koji će igrati naredne sezone, a ne reprezentaciji čiji bi član mogao da postane već na velikom turniru koji počinje krajem avgusta.

"Za njega radi vrijeme, posvećen je. Mlad je, ali razumije šta su zahtjevi za igrača na poziciji plejmejkera. Mnogo će nam značiti u radu kada se priključi pripremama. Ako se kvalifikujemo na Olimpijske igre biće među onima na koje ozbiljno računamo, to već sad zna", rekao je nedavno Svetislav Pešić i najavio da će u budućnosti biti mnogo prostora za mladog Topića.

Podsjećamo, selektor Svetislav Pešić ima strašnih problema sa organizatorima igre. Nekadašnji kapiten reprezentacije Miloš Teodosić precrtan je još prošlog ljeta, Vasilije Micić nije se stavio na raspolaganje zbog odlaska u NBA ligu, a zatim su počeli da se javljaju novi problemi. Ognjen Jaramaz nije uspio da se oporavi na vrijeme, Nemanja Nedović se nije uklopio u namijenjenu ulogu, a Stefan Jović je zbog porodičnih problema kasnio na početak priprema.

Ipak, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde biće jedini klasični plejmejker reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ukoliko se nešto drastično ne promijeni. Njemu bi u organizaciji igre trebalo da pomažu kapiten Bogdan Bogdanović, kao i Aleksa Avramović i Marko Gudurić, igrači koji se bolje snalaze na poziciji dva.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:36
Nikola Topić izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC