• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednji trening "orlova" pred početak prvenstva: Srbija je spremna za Kineze na Mundobasketu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pred meč protiv Kine u prvom kolu grupne faze, reprezentativci Srbije odradili su posljednji trening u Manili.

 Posljednji trening Srbije pred Mundobasket Izvor: Twitter/KSSrbije/printscreen

Reprezentacija Srbije je spremna! Mundobasket 2023 u Japanu, Indoneziji i na Filipinima je počeo, a izabranici Svetislava Pešića će drugog takmičarskog dana odigrati prvi meč na turniru. Za taj susret protiv reprezentacije Kine i čuvenog Saleta Đorđevića "orlovi" su se pripremali i u petak. Večernji termin za trening, po terminu na Filipinima, bio je posljednja prilika da stručni štab nacionalnog tima "zategne" reprezentaciju.

Svetislav Pešić je pored terena posmatrao kako se razigravaju košarkaši koje je poveo u Manilu, a nekolicina njih dobili su savjete od iskusnog trenera koji je 2002. godine u Indijanapolisu osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Tadašnja reprezentacija Jugoslavije pod njegovom komandom išla je do samog kraja, a sada se potajno nadamo istom ishodu iako okolnosti nisu ni približne - reprezentacija je oslabljena i mnogi je ne vide u najužem krugu favorita. Pogledajte detalje iz Manile:

Na snimku koji je Košarkaški savez Srbije podelio na društvenim mrežama može se videti da su reprezentativci veoma dobro raspoloženi. Nikola Milutinov je postigao poene nakon karakterističnog poteza dok ga je čuvao Dušan Ristić, Ognjen Dobrić i Vanja Marinković su šutirali trojke, a kada se igralo "5 na 5" Srbija je koristila Filipa Petruševa da iz reketa izbacuje loptu saigračima koji su "prangijali" za tri poena.

Podsjećamo, Srbija je u grupnoj fazi Svetskog prvenstva za rivale dobila Kinu, Portoriko i Južni Sudan. Takmičenje počinje protiv kineskih košarkaša (subota, 14h), zatim igra protiv Portorika (ponedjeljak, 14h), a na kraju i protiv afričke selekcije (srijeda, 10h). Tri pobede mogle bi da budu veoma značajne za drugu grupnu fazu u kojoj se spajaju grupe B i grupa A - u kojoj su Italija, Angola, Filipini i Dominikanska republika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC