• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat srušio Partizan, a idol mu je Miloš Teodosić! "Kako nemamo plejmejkera, a ja sam tu?"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Studentskog centra pobijedili su Partizan 83:81 i tako osvojili ABA Superkup. Heroj te pobjede, Borna Kapusta, rješenje je Hrvatske za najveći problem reprezentacije.

 Borna Kapusta o pobjedi protiv Partizana i Milosu Teodosicu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Studentskog centra pobijedili su Partizan 83:81 u finalu ABA Superkupa, a tačku na utakmicu je stavio Borna Kapusta (27) kada je četiri sekunde prije kraja duela dao trojku i tako svoju ekipu doveo do trofeja. Kapusta je ranije govorio o tome da mu je glavna inspiracija nekadašnji kapiten Srbije, a sada plejmejker Crvene zvezde - Miloš Teodosić. "Oduvijek sam obožavao način na koji igra Miloš Teodosić, njegove asistencije i trojke sa osam, devet metara su me uvijek oduševljavale – to je pravi plejmejker. A i inače više volim da gledam ono što se radi u Evroligi i košarkaše koji tamo igraju", naglasio je  Kapusta.

Borna je otkrio da mu asistencije znače više nego sam koš, što i nije čudno s obzirom ko mu je idol. "Asistencija mi je oduvijek bila draža. Ali to ne znači da ne gledam prema košu, ako mi se otvori pozicija za šut naravno da ću šutirati", rekao je Kapusta.

Kroz svoju karijeru Kapusta je otkrio da nije bilo lako da se izbori za svoje mjesto, kao i da nisu odmah prepoznali njegov talenat i šta radi u ulozi plejmejkera. Rođen je u Koprivnici, igrao za Križevce, Zabok, Goricu, ponovo za Zabok, ponovo za Goricu, a potom za Cibonu u sezoni 2022/23 i Studentski centar od ovog ljeta. Posebno je naglasio to što je Aleksandar Aco Petrović prepoznao njegov kvalitet kad je postajao reprezentativac Hrvatske.

"Boljelo me je kada sam čuo da su pričali da nemamo plejmejkera. Godinama su govorili da traže takvog igrača a ja sam dvije, tri godine bio prvi asistent lige. Bilo je na nižem nivou ali zaslužio sam bar priliku da pokažem šta znam. Do sada nisam dobio šansu da ljudi vide šta znam. Drago mi je što je Aco Petrović prepoznao moj talenat i konačno mi dao priliku da se dokažem", govorio je Kapusta u Zagrebu.

Njegovim košem, prvi put je trofej ABA Superkupa otišao u ruke košarkaša Studentskog centra, prethodno su ga osvajali Partizan, Crvena zvezda i Cedevita.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC