• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel nadoknadila minus 21, ali upisala novi poraz u FIBA LŠ: Isključen Vladimir Jovanović, "igosi" na 0-3!

Autor Dragan Šutvić

Aleksandrovčani su poraženi i treći put ove sezone u FIBA Ligi šampiona.

 fiba liga šampiona tortona igokea  Izvor: FIBA

Košarkaši Igokee m:tel doživjeli su novi poraz u FIBA Ligi šampiona izgubivši večeras u trećoj rundi poraženi na gostovanju italijanskoj ekipi Bertram Dertona Tortona:

BERTRAM DERTONA TORTONA – IGOKEA M:TEL 91:84

(30:21, 16:16, 26:16, 19:31)

Finalisti Kupa iz 2022. godine i dvostruki uzastopni polufinalisti plej-ofa za šampiona Italije bili su bolji rival od ekipe iz Aleksandrovca većim tokom meča.

Nakon uvodnih deset minuta, prednost tima Marka Ramondina iznosila je devet poena uz 30 postignutih koševa u tom kvartalu, da bi trojkom Letonca Artursa Strautinsa, tačno na polovini drugog perioda, bilo do tada maksimalnih plus 15 za domaće (44:29).

Kasnila je ekipa Vladimira Jovanovića u drugom poluvremenu i 21 poen za domaćima (70:49), a upravo u tim trenucima je nakon dvije tehničke greške zbog prigovora nakon jedne sudijske odluke isključen trener gostiju Vladimir Jovanović.

Uspjela je Igokea m:tel, bez prvog trenera na klupi, da nadoknadi veliki minus i u posljednji minut uđe uz minus od četiri poena (84:80). Dvadeset sekundi prije kraja poenima Stefana Mudija, junaka meča sa Partizanom u Beogradu, bilo je minus tri (85:82), ali je Dertona u penal-završnici stigla do trijumfa, ukupno trećeg, te je zasluženo na liderskoj poziciji.

Sa druge strane, Igokea m:tel je nakon tri kola u FIBA Ligi šampiona na posljednjem, četvrtom mjestu u grupi sa tri poraza, a pred Aleksandrovčanima sada je niz domaćih mečeva.

Naredne četiri utakmice Aleksandrovčani će odigrati u Laktašima – u ABA ligi protiv Budućnosti (18.11), Zadra (24.11.) i Mornara (2.12.), te u FIBA Ligi šampiona protiv Mursije (28.11.).

BERTRAM DERTONA TORTONA: Kandi 11, Daum 16, Dou 15, Radošević 19, Vims 7, Baldaso 9, Bazile 4, Erika, Severini, Strautins 10. Trener: Marko Ramondino.

IGOKEA M:TEL: Bošković 2, Delalić 5, Milosavljević 7, Nakić 8, Tanasković 15, Atić 2, Jeremić 8, Kondić 4, Marić 16, Milovanović, Mudi 13, Nikolić 4.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC