• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrej Stojakovič hoće transfer! Peđin sin je prelomio - odmah odlazi iz tima

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prema pisanju medija u Americi, nasljednik Predraga Peđe Stojakovića želi da ode prije završetka svoje prve sezone na Stenfordu.

 Andrej Stojaković napušta Stenford Izvor: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, perspektivni sin legendarnog Predraga Stojakovića, mogao bi da napusti koledž Stenford. Iako je trenutno na prvoj godini studiranja u toj prestižnoj školi, on planira da uđe u "transfer portal", koji omogućava igračima da promijene koledž od 18. marta do 1. maja.

Bilo kada u tom periodu, igrač može da svom koledžu podnese neophodne papire i da zatraži transfer u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva. Prije i poslije otvaranja tog "prelaznog roka", igrači koji su stekli dovoljno kredita da diplomiraju mogu da uđu u tu proceduru u bilo kom trenutku, u formi "transfera diplomca". S obzirom na to da je Stojaković tek počeo školovanje na Stenfordu u Santa Klari, bilo je i iznenađenih reakcija na ovu vijest.

Andrej će odmah nakon podnošenja zahtjeva za transfer moći da razgovara sa drugim koledžima. Njegov talenat odavno ne promiče tamošnjim stručnjacima i u decembru je odjeknula vijest da je proglašen za igrača mjeseca prestižne "Pac-12" konferencije, koja se naziva i "konferencijom šampiona", jer ima više koledž titula u timskim sportovima nego ijedna druga konferencija u istoriji.

Stojaković junior rođen je u avgustu 2004. godine u Solunu, visok je 201 centimetar i igra na poziciji krila, a prošle godine učestvovao je u prestižnoj revijalnoj utakmici najvećih talenata, "Mekdolands Ol-Amerikan". Nažalost, Stojakovićeva slika sa takođe prestižne revijalne utakmice "Najki hup samit" nije ulila optimizam srpskim ljubiteljima košarke. Andrej Stojaković nosio je majicu sa natpisom "Grčka", pa se čini da je u ovom trenutku bliži nastupu za mlade kategorije grčke reprezentacije - zemlje u kojoj je rođen i odakle mu je majka.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC