• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se namučio u "Dudovoj šumi", Žoc vidio ko su lideri: Džouns, Braun i Bonga srušili Spartak!

Autor Haris Krhalić

Uz dosta muke, iako to rezultat na kraju ne pokazuje, Partizan je savladao Spartak u "Dudovoj šumi" u Subotici.

 Partizan Spartak ABA liga Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan je pobijedio Spartak 89:80 (24:25, 17:19, 18:15, 30:21) u drugom kolu ABA lige, uz mnogo više muke nego što se to očekivalo i nego što to rezultat pokazuje. Spartak je igrao sjajno pred svojim navijačima u "Dudovoj šumi", imali su devet poena prednosti početkom treće dionice, ali su crno-bijeli poslije toga uspjeli da zategnu odbranu, dodatno smanje broj grešaka i da uz to dočekaju da "proradi" šut za tri poena.

U jednom trenutku Partizan je imao 1/13, a potom je Isak Bonga postigao četiri trojke i bio jedan od najvažnijih faktora u pobjedi u Subotici. Bonga je na kraju meč završio sa 13 poena, a od njega su efikasniji bili samo još Karlik Džouns sa 15 (imao i sedam asistencija), odnosno Sterling Braun 21 (imao i pet skokova).

S druge strane Spartak je igrao vrlo dobro u reketu, preko Dušana Miletića (16 poena i devet skokova), Luke Cerovine (12 poena i deset skokova) i Danila Nikolića (15 poena i četiri skoka) ozbiljno je mučio Partizan u reketu, još je i Bolton dodao 15 poena, ali veliki broj grešaka uticao je da domaći "ostanu bez daha" u posljednjoj dionici. Tada je Partizan uspio da stabilizuje svoju igru i da "odbrani" prednost do kraja.

Partizan je tako sa 2-0 počeo sezonu u ABA ligi, dok Spartak ima dva poraza, ali i te kako razloga za optimizam ima Vladimir Jovanović. Crno-bijele sada očekuje i prvi meč u Evroligi (četvrtak) protiv Baskonije, a zatim za vikend igraju protiv Cibone.

SPARTAK: Cerovina 12p, 10sk, Rudan 9p, Denijels 9p, Momirov 2p, Milisavljević, Gordić 2p, 6as, Miletić 16p, 9sk, Medarević, Tejić 5p, Nikolić 11p, 6sk, Bolton 15p, 4as.

PARTIZAN: Dejvis 6p, Lundberg 8p, 6as, K. Džouns 15p, 7as, Nilikina 2p, Vašington, Koprivica 11p, Nakić, Marinković 5p, 5sk, Pokuševski 2p, Braun 21p, 5sk, Bonga 13p, T. Džouns 6p.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC