• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ne izlazi iz Beograda do kraja mjeseca: Vrijeme da se "okrene" 0-2 u Evroligi!

Autor Dragan Šutvić

Partizan će sve mečeve u Evroligi do kraja oktobra igrati u Beogradu.

 Partizan do kraja oktobra evroligaške utakmice igra u Beogradu  Izvor: 900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan možda nije krenuo kako se očekivalo, vezao je dva gostovanja i dva poraza od Baskonije i Reala, pa se trenutno nalazi pri dnu tabele. Ipak, izabranici Željka Obradovića će do kraja oktobra igrati u Beogradu sve mečeve u Evroligi, a to bi moglo mnogo da pomogne ekipi, najprije da se tim više uigra, a tu je i prednost domaćeg terena jer je huk sa tribina do sada vodio Partizan do mnogih pobjeda. Naredne nedjelje nas očekuje, dobro poznato, duplo kolo Evrolige.

Parni valjak dočekuje svog bivšeg kapitena Vladimira Lučića koji će voditi Bajern u utorak, 15. oktobra, od 20.45 časova i to će biti prva utakmica crno-bijelih na domaćem terenu u najprestižnijem takmičenju u Evropi. Nema sumnje da će Grobari nastaviti tradiciju i opravdati titulu najbolje atmosfere, pa će kao i do sada na spektakularni način pozdraviti svoje pulene.

Međutim, Partizanu neće biti lako, dočekuju rivala koji je pobijedio Real u Minhenu (97:89), sa sjajnim procentima šuta: 57 odsto za dva i 43 za tri. Ipak, raduje činjenica da su izabranici Gordona Herberta poraženi u Grčkoj od Panatinaikosa, pošto nisu imali rješenje u reketu za Matijasa Lesora.

Posle Bajerna crno-bijeli će gostovati Makabiju u petak, 17. oktobra, od 20 časova, ali pošto tim iz Tel Aviva svoje mečeve igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" Partizan će mijenjati samo lokaciju. Izraelska ekipa nastavlja da pruža dobre partije kao prethodne sezone i ponovo zauzima središte tabele. Makabi je ostvario polovičan učinak na početku Evrolige - na domaćem terenu su savladali Asvel (89:82), ali u drugom susretu su poraženi u Monaku od istoimene ekipe (85:79).

U petom kolu Evrolige Beograd će ugostiti Virtus, meč je na programu 23. oktobra od 20.30 časova. Italijanska ekipa je prošle godine oba puta savladala Partizan, u tijesnim utakmicama i oba puta je tim Luke Bankija predvodio novi igrač Partizana - Ife Lundberg. Virtus takođe nije započeo sezonu kako se očekivalo, vezali su dva poraza od Efesa (67:76) i Asvela (87:85).

Na kraju, 30. oktobra od 20.45 Valjak će ugostiti Monako. Prošlogoišnji učinak je bio polovičan, svaka ekipa je slavila na domaćem terenu, ali je tim iz jedne od najmanjih država na svijetu u ukupnom plasmanu bio daleko bolji od Partizana i učešće u ligaškom dijelu je završio na trećem mestu. Ekipa Saše Obradovića je silovito krenula ove sezone, Srbin diriguje sa klupe dok MVP Evrolige Majk Džejms diriguje na terenu - u gostima su savladali Milano (93:80), dok su na domaćem terenu pobijedili Makabi (85:79). 

Ovo će biti idealna situacija da potpuno nova ekipa Partizana doživi atmosferu o kojoj su toliko slušali. Imali su priliku crno-bijeli da osjete eurofiju u prvom susretu ABA lige kad su ugostili Borac iz Čačka i kad je nešto više od 18 hiljada navijača podržalo ekipu na startu takmičenja. Uvertiru su Grobari imali u Sali 3 Beogradskog sajma na pripremnom turniru, ali će se prava atmosfera pokazati tek u prvom evroligaškom meču na domaćem terenu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC