• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lešić: Da sam pogodio...

Birčević, Dimić i Lešić samokritično gledaju na eliminaciju Radničkog iz Kupa. "Nesrećan poraz, na taj jedan šut", rekao je krilni centar.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca odigrali su u subotu uveče meč koji je umnogome podsjetio na prošlogodišnje polufinale ABA lige.

Iako utakmica u "Pioniru" nije imala toliki rezultatski značaj, viđena je nervozna borba do finiša. Kao i u Laktašima prošlog proljeća, Radnički je zonskom odbranom u dobroj meri zbunio rivala, natjerao ga da gubi lopte, imao prednost uoči završnice... i opet izgubio (82:78).

Uzbudljiv finiš drugačije bi izgledao da je Sava Lešić, bivši igrač Zvezde, u posljednjem minutu pogodio otvoren šut za tri poena, preko Demarkusa Nelsona. U tom trenutku Radnički je bio u zaostatku od dva poena.

"Odigrali smo dosta dobru utakmicu i u napadu i u odbrani, pogotovo u drugom poluvremenu. Na kraju smo nesrećno izgubili na taj jedan moj šut. Ne smemo da padnemo poslije ovoga, moramo da nastavimo da radimo i da igramo utakmice na ovaj način", rekao je Lešić u miks zoni poslije utakmice.

Šta je trener Miroslav Nikolić rekao ekipi u svlačionici poslije dvocifrenog deficita na poluvremenu (34:46)?

"Dogovorili smo se da igramo što jače. Mislili smo da je to put kojim možemo da dođemo do pobede, ali na kraju nas nije pogledala sreća... Ovaj meč i ovako može da nam dosta znači. Sigurno bi značilo više da smo pobijedili, ali ovo je put kojim moramo da nastavimo da idemo".

Za razliku od plejmejkera svog tima Marka Marinovića, ostali igrači Radničkog nisu htjeli da govore o suđenju.

"Ne bih komentarisao suđenje. Bilo je spornih odluka i u našu i u njihovu korist i ne bih ništa o tome rekao", dodao je Lešić.

"Uvijek bude grešaka. I sudije su ljudi, svi griješimo...", rekao je poslije njega Stefan Birčević, koji je završio meč sa devet poena i šest skokova.

Prema njegovom mišljenju, prevagu u Zvezdinu korist donijeli su duža klupa i iskustvo.

"Prvo poluvrijeme smo lošije odigrali, u drugom smo taktički jako dobro radili zonskom odbranom. Ušli smo u završnicu na jednu loptu, ali je Zvezda možda i dužom klupom i iskustvom završnica uspjela da dođe do finala. Nas sada čeka Evrokup, u srijedu ćemo igrati najvažniju utakmicu i imamo šanse za plasman", dodao je Birčević.

Momci iz Kragujevca, dakle, neće imati mnogo vremena da žale za izgubljenim "finalom prije finala".

"Taktički smo ih iznenadili na početku drugog poluvremena i odigrali izvanredno u napadu. Odigrali smo taj dio sa velikom željom, jer smo znali da bi nas sutra čekao lakši zadatak nego večeras. To je bila jedna utakmica, koja je bukvalno odlučivala o pobjedniku Kupa", podvukao je on.

Specifična težina napetog meča donela je sa sobom i nekoliko dosuđenih tehničkih grešaka i žestoke duele, kakav su u drugom poluvremenu poveli i centar Zvezde Raško Katić i plejmejker gostiju Miloš Dimić.

"Katić mi je nabio loptu u stomak, ali to je sve igrački i to ostaje na terenu. Šta da se radi...", objasnio je Dimić.

Na pitanje kako je Radnički ispustio prednost u završnici odgovorio je poslije kraćeg razmišljanja.

"Ovako smo izgubili i od Albe i u Francuskoj, od Strazbura... Ne znam, jednostavno. Da li nam padne koncentracija, da li ostanemo bez snage, ne znam... Zvezda je opravdala ulogu favorita. Namučili smo je, imali smo pobjedu u rukama, ali nismo imali sreće i zasluženo su pobijedili", dodao je Dimić.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC