• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte "Zeku", onog što vrišti na košarci

Sablasno prazan "Pionir" nije smetao svima. Naročito ne njemu. On je dominirao u onome što radi, iako je to mnogima bizarno!

"Zeka" je jedan od najredovnijih navijača na košarkaškim utakmicama širom Srbije.

Od drugih se suštinski razlikuje u dvije stvari:

a) Stilu navijanja;

b) Odsustvu lojalnosti.


Naime, "Zeka" više od 15 godina vrišti, urla i ispušta krike po dvoranama širom Srbije i za to dobija ne samo pohvale od ljudi iz klubova, u čiju korist troši energiju, nerve i vrijeme.

Ove večeri, pred stotinak prisutnih na utakmici polufinala Kupa Radivoja Koraća, u "Pioniru", prvi srpski profesionalni urlač izveo je performans u korist "svog" FMP Železnika, a tako pokušavao da dekoncentriše igrače Mega Vizure.

Njegova nastojanja da iznervira momke u žutom nisu u velikoj mjeri urodila plodom, ali je zato izluđivao prisutne, kao i one koji su putem TV pratili utakmicu. Konstantna kakofonija u pozadini komentara Petra Dende odvlačila je pažnju i onima koji su možda samo slučajno ostavili televizor uključen, na programu RTS 2.

Ako do sada, ni putem TV, ni uživo, niste imali to zadovoljstvo da prisustvujete "Zekinom" izlivu ljubavi prema omiljenom timu, MONDO vam donosi video iz "Pionira" koji vas svakako neće ostaviti bez reakcije.

VIDEO

A, "Zeka"?

On ne mari, ni kada ga utišavaju, ni kada ga vrijeđaju protivnički navijači (kad ih ima), ni kada ga specijalci izvode iz dvorane, ni kada mu se prijeti fizičkim obračunom... On je urlao u korist Ive iz Šapca, FMP Železnika, Borca iz Čačka, Vojvodine iz Novog Sada, možda još nekog kluba koji nam je promakao...

Nekako, najčešće se vezivao za klubove koje je predvodio Milovan Stepandić, a periode najveće vokalne dominacije imao je u vrijeme kada je FMP Železnik imao bitnu ulogu u elitnom rangu srpske košarke.

"Zeka" - možete ga voljeti ili mrzeti, ali neće vam dozvoliti da ga ignorišete!

P. S. Zahvaljujemo se kolegi Pavlu Kneževiću na ustupljenom video materijalu.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC