• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP: Dobar Kup, novi cilj je Superliga

"Možda je moglo i bolje, ali stekli smo važno iskustvo", konstatovali su igrači FMP-a poslije poraza od Mege.

Nakon pobjede nad Partizanom u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, košarkaše FMP-a u subotu je poluvrijeme dijelilo od plasmana u meč za trofej.

Poslije uvodne dvije četvrtine polufinala protiv Mega Vizure vodili su 51:46, ali nisu uspjeli da u trećoj dionici odbiju napad ekipe Dejana Milojevića. Izgubili su taj period rezultatom 10:28, a zaostatak nisu nadoknadili dobrom i borbenom igrom u zavšrnici.

Utisak je da igrači Milana Gurovića nemaju za čim da žale, uprkos eliminaciji. Dokazali su talenat i potvrdili da sa razlogom zauzimaju lidersko mjesto na tabeli Košarkaške lige Srbije (13-5).

Sa tom ocjenom složio se u subotu najraspoloženiji pojedinac ekipe iz Železnika, Marko Gudurić (18, 196 cm), koji je meč završio sa 19 poena i osam skokova.

"Čestitam Megi na plasmanu. Imali smo taj kratak period loše igre u trećoj četvrtini, kada smo pali nekih šest, sedam minuta. To su iskoristili. Ostala 33, 34 minuta bili smo ravnopravan protivnik ABA ligašu kao što je Mega. Ne treba da žalimo, pokazali smo da možemo da igramo sa njima na jednu ili dvije lopte", rekao je Gudurić u miks-zoni dvorane "Pionir".

Bivši Zvezdin junior, učesnik završnih turnira Evrolige u svom uzrastu, smatra da njegovi saigrači ne bi smjeli da se dugo osvrću za učešćem u Kupu.

"Nemamo mnogo vremena za pogled unazad, jer se već sada okrećemo Košarkaškoj ligi Srbije i borbi za plasman u Superligu. Blizu smo ostvarenja tog cilja, ali moramo to i da ostvarimo. Sada samo o tome razmišljamo", dodao je Gudurić.

Nije potrebno naglašavati da je borba sa ABA ligašima bila velika prilika da Gurovićev tim stekne preko potrebno iskustvo.

"Cijeli turnir će nam mnogo značiti, pogotovo nama mlađima, koji imamo 18,19 godina. I utakmica sa Megom i utakmica sa Partizanom, pred koju stvarno nismo znali da će izaći bez Bogdanovića i Lovernja. Spremali smo se kao da će oni igrati. Tek na zagrijavanju smo vidjeli da neće i ušli smo u utakmicu maksimalno. Partizan je Partizan, a pobijedili smo ih borbom za svaki šut i skok. Ipak, šta je bilo - bilo je", dodao je talentovani bek.

Poput Gudurića, i Brano Đukanović jedan je od članova talentovane Zvezdine generacije 95'. On je u duelu sa Megom ubacio 11 poena, bez promašaja sa bacanja i unutar reketa, ali uz jedan pogodak iz deset pokušaja za tri poena.

"Mislim da smo najviše iznenadili na ovom Kupu. Dali smo sve od sebe, a mogli smo i bolje da odigramo. Imali smo veliki pad u trećoj četvrtini. Mlada smo ekipa i trebalo bi da se posvetimo treningu i da što više radimo. Pravi smo tim, drugari smo jedan drugome i do Superlige će biti sve u redu. Trener je pružio šansu nama mlađima, vjeruje u nas i hvala mu na tome", rekao je mladi šuter.

I njemu je, očekivano, pobjeda nad šampionom Srbije najupečatljiviji detalj turnira.

"Sve je ovo imalo veliki značaj za nas. Pogotovo ta pobjeda nad Partizanom, koja nam je dala veliki motiv i sigurno će nas 'gurati' u narednim utakmicama. Iskreno smo vjerovali i u subotu da možemo da prođemo, ali to se nije poklopilo sa pokazanim na terenu".

Košarkaši FMP Železnika odigraće naredni meč 15. februara, u Novom Sadu, protiv Meridijane. U slučaju plasmana u Superligu imaće još prilika da odmjere snagu sa ABA ligašima, po završetku ligaškog dijela regionalnog takmičenja.


(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC