• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić o finalu: Već smo napravili uspjeh

Perspektivni plejmejker Mega Vizure konstatovao da je Crvena zvezda Telekom ima prednost u borbi za "Žućkovu lJevicu", ali ne odustaje od borbe.

Prošlogodišnji Kup Radivoja Koraća predstavio je Srbiji plejmejkera Mega Vizure Vasilija Micića (20, 195 cm) u punom sjaju. Zablistao je u polufinalu protiv Partizana i bio najefikasniji igrač utakmice, sa 23 poena i sedam asistencija.

Perspektivni "plej" potom je proveo ljeto nastupajući za juniorsku i seniorsku reprezentaciju, pa je zaigrao sa svojim timom u ABA ligi, da bi ove zime ponovo u Kupu skrenuo pažnju na sebe.

U petak je Crnokosi ubacio 21 poen, a u subotu FMP Železniku 27 (3/4 za tri). U nedjelju će kreirati igru Mege u finalu, protiv Crvene zvezde Telekom.

"Prošle godine mi je Kup mnogo značio zbog samopouzdanja. Pogotovo ta utakmica sa Partizanom, zato što je moj oporavak od povrede (ligamenata koljena) bio dosta čudan. Dosta sam do tada oscilovao, a poslije toga sam stekao samopouzdanje i popravio igru".

"Ipak, sada je drugačija situacija, prošao sam ljeto u juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji i to mi je dosta značilo. Ovaj deo Kupa sam odigrao dosta zrelije i drago mi je zbog toga", rekao je Micić u subotu uveče, u hali "Pionir".

Nije potrebno posebno isticati koliki će značaj imati borba za "Žućkovu ljevicu" igračima obje ekipe. Košarkaši Zvezde dokazali su koliko žele trofej u velikoj borbi protiv Radničkog. Mega je "gladna" svog prvog velikog uspjeha.

"Plasman u finale je najveći uspjeh u istoriji kluba. Novi smo klub, a utisci su jako pozitivni. Zvezda je odigrala u subotu utakmicu koja je dosta iscrpila, i emotivno i fizički, zato što su se borili do posljednjeg sekunda. Mi smo, takođe, odigrali srčanu utakmicu protiv FMP-a, ali nama nedjeljni meč znači najviše do sada. Zvezda će biti favorit, kao i u svakom dosadašnjem meču, ali jednom se igra to finale i jedan izuzetno inspirisan igrač može da promeni čitav tok meča. Imaju prednost, ali jako bih volio da pobijedimo".

Timovi Dejana Radonjića i Dejana Milojevića već su se ove sezone sreli u "Pioniru", u utakmici 9. kola ABA lige. Crveno-bijeli su pobijedili (86:78), a Mega ih je primorala da u posljednjoj četvrtini ulože maksimum da bi osvojili bodove.

"Tada su nas možda malo i potcijenili, možda su bili i umorni jer su igrali Evroligu i vjerovatno će sutra to biti drugačije. Moraju i oni da se motivišu, jer ako pobijede biće na boljem glasu od svog velikog rivala".

Jasno je da će Zvezda imati i veliku podršku sa tribina, a Mega neće.

"Ne mislim da mi imamo rasterećenost zbog njihove publike, već samo zbog toga što će to biti naš prvi tako veliki meč i ulog je za njih veoma veliki, a za nas je sam plasman u finale odličan uspjeh. Ako pobijedimo - to će biti nevjerovatan uspjeh i za klub i za sve nas. Naša afirmacija je tek počela, imali smo dosta nesrećno izgubljenih ligaških mečeva i nedeljno finale može da nam donese mnogo samopouzdanja. Ako pobijedimo biće nevjerovatno".

Micić je subotnjom partijom protiv FMP Železnika istakao kandidaturu i za najkorisnijeg igrača turnira.

"Imam trenera koji je bio MVP. Meni je ovo najveći uspjeh u karijeri, bez obzira na moje učešće u reprezentaciji. Ovo je, sigurno, najveći uspjeh koji sam do sada postigao".

Duel Zvezde i Mega Vizure biće odigran u nedjelju uveče, od 20.30 časova.

Vasilija će u nedjelju sa tribina podržati i sestra Nina Micić, reprezentativka Srbije u snoubordu i učesnica Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

"Sestra je tu, odlazi 13. februara u Soči i čestitam joj na tome. Vjerujem da su se večeras svi radovali i vjerujem da ćemo se radovati i kada ona bude nastupala u Sočiju".

(Malden Šolak - MONDO, Foto. MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC