• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda odbranila Kup, bravo i Megi!

Demarkus Nelson dao odlučujuće slobodno bacanje, a Nikola Jokić promašio šut za senzaciju - 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20).

Fenomenalno finale Kupa Radivoja Koraća, pred 6.000 ljudi u Pioniru!

Pobjednika je odlučivala jedna lopta i na kraju je Zvezda smogla snage i koncentracije, za tu jednu, dobru akciju više.

Bila je to odlična timska odbrana na autu Mega Vizure četiri sekunde prije kraja, a onda je Ivan Radenović maksimalno otežao prodor ka košu supertalentovanom Nikoli Jokiću i praktično ga natjerao na promašaj.

Prije toga, kada je semafor pokazivao da ima da se igra još 10 sekundi, Demarkus Nelson je pogodio prvo od dva slobodna bacanja, za konačnih 81:80.

Najstariji igrač Mege, Ratko Varda, trojkom je 47 sekundi prije kraja izjednačio na 80:80.

Potom se bradati veteran dobro postavio u odbrani i iznudio Radenovićevu grešku u koracima, ali je u sljedećem napadu previše želio, kada je pokušao novim pogotkom za tri poena da donese svom timu možda i prelomno vođstvo...

Obe ekipe bile su oslabljene - neigranjem Bobana Marjanovića (temperatura), odnosno reprezentativca Nemanje Krstića, koji se još oporavlja od operacije.

Branilac "Žućkove lijevice" u prvom poluvremenu je vodio samo jednom - 11:9 u petom minutu, na šta je Mega odgovorila serijom od 7:0, za preokret na 11:16.

Igrače Zvezde nije služio šut sa distance, dok je Vasilije Micić majstorski vodio napade svog tima, koji je bio dominantan i u skoku.

Zvezda je slobodnim bacanjima Radenovića smanjila na 15:20, da bi rival za dva minuta napravio još furiozniju seriju od prethodne - 11:0, krunisanu trojkom Nikole Jokića u posljednjem sekundu četvrtine.

Mega na "plus 16"! Ko je to očekivao...

Jokić je čak povećao vođstvo na 15:33 u 11. minutu, a onda je Zvezda promijenila odbranu, podigla ukupan intenzitet igre i agresivnost na ofanzivnom skoku, čime je unijela pometnju u redove relativno neiskusne Milojevićeve ekipe.

Zvezdin povratak u život započeo je Katić sa vezanih pet poena (20:33), brzo su mu se pridružili Jaka Blažič i Čarls Dženkins i Zvezda je mic po mic stigla do izjednačenja - 40:40 u 19. minutu.

Do odlaska na odmor su koševe "razmijenili" Varda i Dženkins, tako da smo poslije 20 minuta bili tamo gdje i na početku finala - u egalu!

Dženkins je drugo poluvrijeme počeo kao da pauze nije ni bilo. Njegove dvije trojke, potom i trojka Simonovića, pa Nelsonova popravka Dragićevićevog promašaja, odveli su Zvezdu do rekordnih 57:48 u 27. minutu.

Međutim, Micić je uzvratio trojkom na "zonu" pored zaspalog Dženkinsa, a Miljenović slobodnim bacanjima kaznio vezane promašaje crveno-bijelih (57:54).

Bilo je jasno da u ovom finalu neće biti relaksirane završnice, posebno nakon koša Lukovića uz sirenu koja je označila kraj treće dionice - 61:60!

Zvezda se zakucavanjem Katića u 32. minutu opet "odlijepila" (72:65), međutim, opet je priključak Megi obezbijedio Micić - košem sa osam metara.

Treći put je popularni Vasa unio zebnju u srca Delija sa pet vezanih poena u 37. i 38. minutu, kojima je sa 78:72 smanjio na samo 78:77.

Dženkins je pogodio "dugu dvojku" za 80:77, ali je Zvezda sa dva promašaja pripremila teren za trojku Varde i dramu, koja se završila "hepiendom" po jači, iskusniji i skuplji tim.

Momci iz Mege pružili su sve od sebe, nisu zaslužili da tuguju, međutim, ne mogu biti dva pobjednika. Sigurno je da u budućnosti i mnoge od njih čekaju trofeji u seniorskoj konkurenciji...
STATISTIKA

ZVEZDA: Rebić, Lazić, Blažič 12 (7sk), Simonović 7 (10sk, 3blk), Marjanović, Radenović 6 (10sk, 3as), Katić 21 (12sk, 4izg), Tejić, Nelson 15 (4as), Dženkins 20 (5as, 3ukr), Stojanović, Dragićević.

MEGA: Reljić, Krstić, Dangubić 10 (7sk), Đoković, Avramović 1 (5sk), Micić 18 (4sk, 9as, 4ukr), Luković 4, Radović 12 (5sk), Miljenović 7 (4as), Jokić 10 (9sk, 2as, 2blk), Varda 18 (4sk), Tijanić.


MICIĆ MVP FINALA

Plejmejker Mege Vasilije Micić sa indeksom 25 je proglašen najkorisnijim igračem finalne utakmice, dok je centru Zvezde Rašku Katiću pripao pehar namijenjen najboljem strijelcu.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC