• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović: Šampionski, Blažič: Jačamo!

Prvi put u istoriji trofej Kupa ostaće na Malom Kalemegdanu dvije godine. "Imamo pobjednički karakter", "Sad smo još jači", "Idemo u nove pobjede".

Marko Simonović postao je u nedjelju uveče prvi Zvezdin kapiten koji je podigao odbranjeni trofej državnog Kupa.

Crveno-bijeli su pobjedom nad Mega Vizurom u uzbudljivom finalu obezbijedili ostanak prelaznog pehara "Žućkova levica" u klupskim vitrinama do sljedeće zime, prvi put u istoriji.

FOTO-GALERIJA

Nošeni podrškom bučnog "Pionira", igrači Dejana Radonjića spriječili su protivnike da u posljednjem napadu realizuju ideju Dejana Milojevića. Šut Nikole Jokića završio je na ivici table i veliko slavlje u "hramu košarke" je počelo.

"Osjećaj je nevjerovatan. Podići trofej pred ovakvim navijačima, koji su nam pomogli da se vratimo u finalu... Nestvarno. Ekipa Mege se zaista sjajno pripremila za ovu utakmicu, bili su sjajno i vođeni. To jesu mladi igrači, ali su i jako kvalitetni", rekao je Simonović poslije utakmice.

Zvezdin šuter nekoliko je puta minule nedjelje ukazivao na činjenicu da Kup nije lako osvojiti. Njegove riječi dobile su potvrdu i u polufinalnom duelu Zvezde i Radničkog, kao i u finalu, koje će se dugo pamtiti.

"I opet ću to reći - nije tako lako osvojiti Kup! Igraju se tri utakmice u tri dana. OK, favoriti smo i svi su ovo očekivali od nas, ali nema ni pravog favorita, ni pravila. Igra se na jednu utakmicu i sve je moguće. Oni su ušli rasterećeno i odigrali su kako su odigrali. Mi smo imali pomoć navijača, koje zaista molim da dolaze i bodre nas ovako. To nam mnogo znači", dodao je on.

Na pitanje koliki je teret pao sa leđa igrača Zvezde poslije pobjede odgovorio je poslije dubokog uzdaha.

"Mnogo veliki... Teško je bilo i umorni smo. Borili smo se i pokazali karakter. Nismo odustali ni u subotu, nismo odustali ni u nedjelju. Ova ekipa ima pobjednički, šampionski karakter", dodao je Simonović.

Mega je poslije prve četvrtine vodila 31:15, a potom i 33:15. U tim trenucima djelovalo je da Radonjićev tim nema rješenje za zonsku odbranu gostiju. Ipak, tada je Jaka Blažič preuzeo odgovornost i počeo da sam nalazi put do koša i prostora za ofanzivne skokove. Ukratko, razbudio je svoj tim.

"To je finale, tvrda utakmica", prvo je što je momak iz Jesenica rekao poslije pobjede nad Mega Vizurom.

"Bila je teška utakmica. Na kraju smo pobijedili, Kup je naš i siguran sam da ćemo sada biti samo još jači i da ćemo igrati još bolje. To je to, moj prvi trofej", rekao je Slovenac.

Blažič je meč završio nasmijan, sa 12 poena i sedam skokova.

"Mega ima sve talentovane igrače, očekivali smo ovako tešku utakmicu, spremali smo se za nju. Sada smo još jači... Nadam se da će biti još trofeja. Zato sam došao ovdje. Hvala svima što su došli. Bilo je super", dodao je on.

Šta se dogodilo Zvezdi u prvoj četvrtini, pa je izgubila 15:31?

"Nismo počeli kako smo se dogovorili. Nije bilo energije i kad sam ušao rekao sam da ću dati sve od sebe da se vratimo. Imali smo najlošiju četvrtinu, pa najbolju. To je to, vratili smo se na vrijeme i pobijedili. Niko neće gledati igru, samo pobjedu", podvukao je Blažič.

Njegov saigrač Demarkus Nelson ubacio je odlučujuće slobodno bacanje i promašio naredno, kojim je stvorio Megi šansu da pobijedi i pogotkom unutar reketa. Ipak, potom se iskupio dobrom odbranom na Vasiliju Miciću, koji je trebalo da bude meč-viner gostiju.

"Vjerujem da je ovo bila dobra utakmica za gledaoce", rekao je američki plejmejker poslije utakmice.

"Bilo je nekoliko dobrih poteza. Mega je odigrala veoma dobro. 'Gurali' su nas do granica. Ovo je bilo pravo finale. Pobijedili smo i popeli se na vrh... Meni nikad nije važna individualna partija. Sve se vrti oko toga kako će ekipa odigrati... Srećan sam što smo pobijedili, mnogo mi je stvari na umu koje smo mogli da uradimo bolje. Izvući ćemo pouke iz toga, ali ne želim da umanjim trud Mege. Ti momci su odigrali izuzetno dobro večeras. Borili su se cijelo veče, zadavali nam probleme", dodao je on.

Upitan za krajnje ciljeve crveno-bijelih ove sezone, Nelson je odgovorio da su mu planovi kratkoročni.

"Sljedeća je Španija. Imamo utakmicu u Španiji u srijedu, a tamo odlazimo u utorak. Hoćemo da se kvalifikujemo za sljedeću fazu Evrokupa. Moramo da se odmorimo i pripremimo. Imamo još mnogo utakmica u ABA ligi i moramo da se popravimo i nastavimo da pobjeđujemo", ocijenio je Amerikanac.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC