• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", "đetići"…testiraju BiH

Košarkaši Bosne i Hercegovine igraće protiv vrhunskih rivala tokom priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Ukrajini.

Iako je zvanična promocija novog selektora Duška Ivanovića odgođena zbog protesta u Federaciji BiH, u Savezu uveliko rade na pronalaženju rivala tokom pripremnog perioda za kvalifikacije na Evrobasket.

Generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović potvrdio je "Dnevnom avazu" da će "zmajevi" igrati na dva turnira - prvi počinje 18. jula u Sarajevu, a drugi 1. avgusta u Italiji.

U glavni grad BiH dolaze Crna Gora, Italija i Njemačka, dok će Ivanovićev tim u Torinu igrati protiv domaćih "azura", Srbije i Kanade.

Na posljednjem prvenstvu Evrope u Sloveniji, "orlovi" su pobijedili BiH u grupnoj fazi takmičenja sa 77:67 (VIDEO), a "zmajevi" su bili bolji od "đetića" (76:70).

"Siguran sam da nismo mogli naći atraktivnije selekcije za turnir u Sarajevu s obzirom na to da evropske reprezentacije koje će igrati Svjetsko prvenstvo kasnije počinju s pripremama i nije ih bilo moguće uklopiti u ovaj termin", rekao je Mahmutović.

Voljom žrijeba, košarkaši BiH će put do Ukrajine tražiti u Grupi A u kojoj su još Velika Britanija i Island. Susreti će biti igrani između 13. i 27. avgusta.

(MONDO, foto: fiba.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC