• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u osmini finala Evrokupa!

Crveno-bijeli pobijedili Bilbao u Baskiji 85:81 i plasirali se u nokaut fazu!

Poslije osvajanja Kupu Koraća i komplikovanog puta do Baskije, košarkaši Crvene zvezde Telekom skupili su snagu da drugi put ove sezone pobijede u Španiji.

Jesenas su na gostovanju Laboral Kući upisali prvi evroligaški trijumf. U srijedu uveče su na parketu Bilbaa izborili plasman u osminu finala Evrokupa.

BILBAO - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 81:85 (17:25, 20:12, 20:23, 24:25).

Na momente vidno umorni od puta, ali i očigledno oslobođeni pritiska koji ih je pratio kroz Kup, igrači Dejana Radonjića ubacili su čak 11 trojki iz 22 pokušaja. Najvažnije pogoci iz daljine su "padali" u završnici, pred koju su domaći imali pristojnu prednost (73:66, četiri minuta prije kraja).

Ipak, na kraju su se radovali Beograđani!

U momentu naleta Bilbaa, Radonjić je izveo iz igre neraspoloženog Čarlsa Dženkinsa, poslao na parket Jaku Blažiča i označio početak serije svog tima 12:2! Tadija Dragićević brzo je ubacio pet poena, koliko i Slovenac i Zvezda je ubrzo vodila, 78:75.

Blažič je potom ubacio trojku sa više od sedam metara za 81:77, ali je zatim i promašio oba slobodna bacanja. Aleks Mumbru je trojkom desetak sekundi prije kraja smanjio na 80:81 i nagovijestio uzbudljiv kraj, ali su Blažič i Nelson sa po dva iskorišćena penala otklonili neizvjesnost oko pitanja pobjednika.

Najefikasniji igrač meča bio je Jaka Blažič, sa 20 ubačenih poena (4/4 za tri!). Pratili su ga Dragićević sa 16 (4/5 za tri) i Nelson sa 13 (6 as).

U posljednjem kolu Zvezdine Grupe L postaće jasno koji tim će sa koje pozicije otići u narednu fazu. Crveno-bijeli će dobiti rivala iz Grupe P, čija tabela uoči posljednjeg kola izgleda ovako: Lijetuvos Ritas 3-2, Bešiktaš 3-2, Cedevita 2-3, Saragosa 2-3.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC