• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić za MONDO: Tim pokazao karakter

Trener Crvene zvezde Telekom zadovoljan reakcijom svog tima na fizičko i emotivno pražnjenje u Kupu i komplikovan put do Bilbaa.

Crvena zvezda Telekom ostvarila je u srijedu uveče svoj primarni cilj u drugoj fazi Evrokupa. Plasirala se u osminu finala, pa će rasterećenija dočekati duel protiv Nižnjeg sljedeće sedmice.

Tim Dejana Radonjića je drugim ovosezonskim trijumfom u Španiji još jednom obradovao svoje navijače i produžio im dane slavlja, započete u nedjelju, osvajanjem Kupa Koraća.

Crveno-bijeli su u međuvremenu imali komplikovan put do Baskije, avionom i autobusom, zbog kojeg nisu uspjeli da treniraju veče pred utakmicu sa Bilbaom. Uprkos tome, istrčali su u sredu uveče na teren raspoloženi i ubacili 11 trojki iz 22 pokušaja.

"Nije bilo jednostavno pripremiti ovu utakmicu. Bili smo dosta potrošeni poslije osvajanja Kupa, a ovo nam je bio i četvrti meč u šest dana. Ipak, uspjeli smo da se izdignemo, pobijedimo i pokažemo karakter", rekao je Radonjić za MONDO poslije utakmice.

Crveno-bijeli i Baskijci odigrali su uzbudljiv meč. U drugom poluvremenu su se obje ekipe smjenjivale u vođstvu, ali su Beograđani serijom 12:2 u završnici uspjeli da preokrenu rezultat i sačuvaju prednost do kraja.

"Bilo je rezultatskih oscilacija u većem dijelu meča. Izgledalo je da četiri minuta prije kraja Bilbao kontroliše utakmicu, ali smo uspjeli da timskom igrom stvorimo šansu za pobjedu, kroz odbranu i kroz napad".

Bez želje da ističe učinak pojedinaca, trener crveno-bijelih istakao je zadovoljstvo reakcijom cijelog tima.

"Odigrali smo dobru odbranu u najvažnijim momentima, dobro šutirali za tri poena, pogađali slobodna bacanja... Zaslužili smo da odemo među 16 najboljih ekipa"

"Morali smo posebno da obratimo pažnju na psihološki momenat i na pripremu ekipe za duel sa Bilbaom na domaćem terenu, gdje je jači nego na strani. Dobro smo počeli, a oni su kvalitetom i iskustvom uveli meč u ravnotežu. Ipak, uspjeli smo da se izdignemo i pobijedimo".

Zvezdina ekspedicija bi trebalo da krene ka Beogradu u četvrtak ujutru. Do Baskije je putovala duže nego što je bilo očekivano, jer avion sa crveno-bijelima nije uspio da sleti na predviđeni aerodrom, pa su Beograđani morali autobusom da putuju iz Madrida.

"Ujutro krećemo, ako budemo uspjeli da poletimo. Plan je da prvo odemo za Minhen, pa onda za Beograd".

Po dolasku u Srbiju, Radonjićevu ekipu očekuje priprema za važan meč protiv Cedevite, u Zagrebu (nedelja, 19.00 časova).

"Predstoje nam veliki izazovi, ali imamo plan koji je već napravljen i vjerujem da će ekipa biti spremna da odgovori na sve što je čeka", dodao je Radonjić.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC