• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan (opet) spasio čast

Prvak Srbije u posljednjoj četvrtini uspio da smanji visoku prednost Žalgirisa - 89:77 (29:16, 29:25, 19:18, 12:18).

Bio je na pomolu brodolom, na kraju samo još jedan poraz crno-bijelih u F grupi Top 16 faze, peti u šest kola, ali i šesti zaredom u tri takmičenja: Žalgiris - Partizan 89:77.

Slavni litvanski klub upisao je prvu pobjedu, ubacivši 68 odsto šuteva za dva poena i 11 trojki, od čega 10 u prve tri četvrtine.

Rekordna prednost Žalgirisa zabilježena je u 30. minutu, poslije trojke Dentmona (77:54), da bi crno-bijeli serijom od 10:0 u naredna dva minuta krenuli u misiju spasavanja časti, slično gostovanju u Tel Avivu prije tri nedjelje.

Misija je uspjela, a s obzirom na neigranje povrijeđenog Kinzija i činjenicu da će od osmog kola u timu biti i Saša Pavlović, od Partizana bi u drugom dijelu takmičenja trebalo očekivati bolje i konkurentnije partije.

Ono što su izabranici Duška Vujoševića prikazali u većem dijelu meča u Kaunasu, bilo je uglavnom za kritiku.

Do bola rašireni u zonskom rasporedu odbrane, neaktivni u skoku, smušeni u napadu, crno-bijeli su se oslanjali na Bogdana Bogdanovića i Žofrija Lovernja da ih spasu katastrofe. Ponešto je uspijevao da uradi Dejan Musli, svi drugi bili su svedeni na pokoji bljesak. Ako i na toliko.

Domaćin je počeo da dominira već od četvrtog minuta (11:11). Od naizgled izjednačene borbe, stiglo se do "plus 13" na kraju prve četvrtine, u kojoj je litvanski prvak šutirao za dva poena 9/10 i za trojku 3/4.

Pocius, Dentmon i ekipa su na 12 pogodaka iz igre zabilježili čak devet asistencija, da bi na kraju treće dionice imali prednost od 22:8 u tom elementu košarkaške igre.

Ponovo je Partizan bio loš, nije pretjerano reći i patetičan u skoku. Za poluvrijeme samo šest uhvaćenih lopti, od toga je pet završilo u Lovernjovim rukama.

Bilo je i dobrih perioda, samo što su u odnosu na loše trajali vrlo kratko.

Start druge četvrtine donio je najavu oporavka, kada su crno-bijeli vezali četiri ukradene lopte i osam lakih poena (po četiri Bogdanović i Bezbradica), da bi Lovernj sa linije slobodnih bacanja podigao seriju na 10:0 - 29:26.

Međutim, brzo se Partizan vratio smušenoj igri u napadu, dok su igrači Žalgirisa vratili dvocifrenu prednost (43:32 - 17. minut), pogađajući trojke podjednako uspješno iz otvorenih pozicija, kao i preko ruku defanzivaca.

Vrhunac je bila trojka Pociusa za 58:41 na poluvremenu, postignuta uz zvuk sirene i to pošto je Milaknis jedva spriječio da dodavanje Dentmona završi u autu.

Kada (ne) ide, onda (ne) ide!

I u trećoj deonici je Partizan imao svoju seriju (6:0, za 62:47), ali je odbrana uprkos padu inspiracije kod domaćih košarkaša i dalje bila porozna.

Žalgiris je lijepo napadao "zonu", bilježio ofanzivne skokove i uz dvije trojke Dentmona otišao na pomenuta 23 poena viška.

Uslijedio je potom blagi "kam-bek" crno-bijelih, u znaku Nikole Milutinova i njegovih osam poena, kao i (konačno) nešto efikasnije odbrane. Dovoljno da ne bude rezultatskog kraha, ali premalo da bi se probudila bilo kakva nada u preokret...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC