• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Dalo slomio Široki!

Partizan teškom mukom prekinuo seriju od šest poraza u svim takmičenjima - 63:58 (18:17, 13:15, 14:9, 18:17).

Evroligaška atmosfera, ali igra Partizana ni blizu željene!

Ipak, bodovi su upisani, a to je u ovom trenutku najvažnije za branioca titule u ABA ligi, koji se posljednjoj pobjedi radovao još prije 27 dana u Zadru.

Partizan je popravio skor na 14-6, što ga u kombinaciji sa porazom petoplasirane Budućnosti (12-8) od Radničkog, čini prilično "jakim" kandidatom za plasman na Fajnal for.

Još ako bi Crvena zvezda u Zagrebu savladala Cedevitu, a Mega Vizura dobila Cibonu u Smederevu, crno-bijeli bi ostvarili pun pogodak u 20. kolu regionalnog takmičenja.

Iako sa Zadrom vodi žestoku borbu za opstanak u ligi, Široki (5-15) je mnogo puta pokazao da je disciplinovana i taktički odlično potkovana ekipa, predvođena plejmejkerom Džonatanom Džonsom.

"Fenjeraš" je u Pioniru uspio da ode na poluvrijeme sa minimalnom prednošću, a predaju je potpisao tek u 40. minutu, kada je Domagoj Bošnjak promašio trojku za prilaz na 58:56, a Bogdan Bogdanović na drugoj strani povisio na 60:53.

Crno-bijeli su sedam minuta prije kraja imali osam poena viška (49:41), ali su u 36. minutu vraćeni na samo 51:48. I tada je odgovornost preuzeo Boris Dalo, objektivno junak ove tvrde i neatraktivne utakmice.

Mladi Francuz je poslije timskih 0/13 "hladno" ubacio prvu trojku na utakmici (54:48), da bi u 39. minutu sa poludistance pogodio za 58:53 i utabao put ka neophodnoj pobjedi.

Saša Pavlović na debiju je ubacio 13 poena, od toga devet u prvoj četvrtini, kada su crno-bijeli na njegov motiv i inspiraciju stigli do vođstva od 8:2.

Međutim, Široki se brzo vratio, pa i prešao u vođstvo pogocima van linije 6,75 metara, što mu je tokom prvog poluvremena bilo najjače ofanzivno oružje (5/12, u nastavku samo 1/7).

Maksimalna prednost Hercegovaca zabilježena je u 18. minutu - 25:31.

Nerješiva enigma u redovima gostiju dugo je bio krilni centar Ivan Buva (19p, 9sk, trojke 3/5), mada izdanak Cedevitine škole nije mogao da održi visok šuterski ritam i u drugih 20 minuta.

Pavlović je uz pet skokova zabilježio dvije blokade, asistenciju i tri izgubljene lopte, po pravilu kada bi krenuo na ulaz i suočio se sa zgusnutom odbranom. Ipak, za prvi meč poslije 10 mjeseci, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore može da dobije prelaznu ocjenu.

Partizan je, pored ostalog, u nedjelju izdržao i najlošiju partiju sezone Bogdana Bogdanovića, koji je sa dva pogotka u finišu podigao šut iz igre na 20 odsto (3/15)!

Ako je u igri crno-bijelih bilo nečega što uliva povjerenje, to je skok, koji na mnogim prethodnim utakmicama nije funkcionisao kako bi trebalo.

Crno-bijeli su u nedjelju popodne ostvarili dominaciju u vazdušnim duelima od 39:21, uključujući 17:4 pod protivničkim košem. Nema dileme da je taj element i odlučio pobjednika.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC