• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o Laboralu: Nije nevažno

Autor mondo.rs

"Utakmica se igra za drugo mesto", rekao je trener Zvezde pred duel protiv Laboral Kuće, u poslednjem kolu grupne faze Evrolige.

 Radonjić o Laboralu: Nije nevažno Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Po završetku utakmice Olimpijakos - Crvena zvezda Telekom, u petak uveče, razjašneno je koji će biti ulog meča Crvena zvezda Telekom - Laboral Kuća.

Ko pobedi - biće drugi na tabeli i otići će u Grupu E Top 16 faze. Ko izgubi, odlazi u Grupu F.

Pročitajte kalkulacije.

Dan pre utakmice u praznoj hali Pionir, trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić objasnio je da će tišina u dvorani biti adut u rukama Španaca na koji dosadašnji rivali njegovog tima nisu mogli da računaju.

"Svi smo svesni činjenice da je podrška navijača našem timu, najmlađem u Evropi, od velikog značaja. U svim mečevima koje smo odigrali na našem terenu imali smo prilike da uživamo u fantastičnom ambijentu, koji su uvek priređivali naši navijači. Nama je takva podrška davala poseban impuls na terenu, da u svakom tom meču izvučemo maksimum i pružimo dobre partije".

On je svestan da će tim iz Vitorije pokušati da iskoristi tu činjenicu i da pretekne crveno-bele na tabeli.

"Bez obzira na to, moramo da budemo na najvišem mogućem nivou i da pokušamo da dobrom partijom zadovoljimo svoje navijače, koji ovog puta neće biti u hali, ali će sigurno srcem biti uz nas".

Jednu stvar posebno je istakao, insistirajući da meč nosi sa sobom i rezultatsku važnost, bez obzira na to da su i jedan i drugi tim uveliko obezbedili "evropsko zimovanje".

"Utakmica se igra za plasman. To će biti borba za drugo mesto u Grupi D".

Narednog rivala dobro poznaje. Ovo će biti četvrti međusobni duel dva tima u poslednje dve sezone. Sve tri dosadašnje utakmice Zvezda je rešila u svoju korist.

"Ekipa Laborala je napravila dosta promena. To je vrlo iskusan tim, sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je daleko ispred nas. Posle naše pobede u prvom meču, oni su reagovali jako kvalitetno, pobedili su ubedljivo Olimpijakos i naneli mu jedini poraz do sada u grupi".

"Angažovanjem Mirze Begića posle povrede Hamiltona, napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela (u Efes), ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli Džejmsa, najboljeg strelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč".

Činjenica da je plasman obezbeđen nije poremetila planove Zvezde u pripremi utakmice.

"Mi se pripremamo kao i za svaki drugi meč. Dakle, sa samo jednom idejom, a to je da slavimo. Potrudićemo se da protiv Laborala odigramo još jednu dobru utakmicu, da osvojimo još dva nova boda i da odličnu igru koju smo pružili u dosadašnjem delu takmičenja nadogradimo i osvajanjem drugog mesta u Grupi D", dodao je trener crveno-belih.

Od kada je došao u klub, Radonjić nije doživeo poraz u duelima sa španskim timovima. Trenutni skor mu je 7-0 i ta serija navijačima uliva optimizam, iako šef struke Zvezde ne želi da javno govori o tome.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC