• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Plejmejker neće uskoro

Autor mondo.rs

Crno-beli ne žele da dovedu Amerikanca tek da bi popunili deficitarnu poziciju, a kvalitetna rešenja, koja bi se uklopila u platežni okvir, ne pojavljuju se svakog dana.

 PARTIZAN: Plejmejker neće uskoro Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Navijači Partizana svaku konferenciju za medije poslednjih nedelja i meseci očekuju sa velikim nestrpljenjem, pre svega žele da saznaju da li je na pragu voljenog kluba neki novi igrač.

Tokom jeseni su stigli Milan Mačvan i Saša Pavlović, više kao "dar s neba" nego kao proizvod realnih mogućnosti kluba, ali priča oko dovođenja plejmejkera ide teže i sporije.

U međuvremenu je igra crno-belih prilagođena postojećem igračkom kadru, pa osim Milenka Tepića i Borisa Daloa, ulogu organizatora uzima na sebe Dragan Milosavljević, dok najviše asistencija na utakmici neretko ostvari Mačvan.

"Vozovi prolaze. Moramo sa timom koji imamo da funkcionišemo kao da je to definitivno", prokomentarisao je Duško Vujošević.

"Pratimo situaciju na američkom tržištu, koje je dosta komplikovano, ali svi ste dobro upoznati sa našom materijalnom situacijom. I ne samo vi. Dobar glas daleko se čuje", ironično je dodao trener crno-belih.

On je ponovio izjavu nakon pobede sa Asesoftom, da se nada nekom sponzoru, čiji novac će klub predstaviti kao višak iz prošlosezonskog budžeta, tako da se "niko ne naljuti što u ovoj situaciji dovodimo igrače".

"Ali, toga nema. Neki put me ovo vreme podseća na američke filmove, u nekom periodu kada je jedan sloj živeo fantastično dobro, a većina društva bila u velikoj krizi".

Partizan je nekoliko puta ove jeseni uspevao da identifikuje igrača koga bi želeo da vidi u svojim redovima, ali na kraju bi se to ipak izjalovilo.

"Ako bi se otvorila mogućnost da dođe komplementaran i ne preskup igrač, naravno da bismo reagovali. Međutim, treba znati da trenutno i neki veliki evropski klubovi traže 'bek-ap' plejmejkera, da NBA timovi imaju tendenciju da igrače drže na oku u razvojnoj ligi (NBDL), radije nego da ih šalju u Evropu. Sve to čini situaciju komplikovanom".

"Mi možemo da dovedemo crnog igrača, pa posle da se pitamo koliko nam odgovara svojim profilom, da li voli da trenira ili ne voli i tako dalje. Ono što smo želeli, što bi moglo da doprinese timu u kvalitativnom smislu, bilo je pronađeno nekoliko puta, ali... Suština je da održavamo kontakte sa ljudima upućenim u to tržište, međutim, skori dolazak plejmejkera nije nešto što može da se očekuje".

Crno-belima posle eliminacije iz Evrokupa predstoje tri meča ABA lige u razmaku od sedam dana, a potom će preći u "sporovozni" ritam, igranja jedne utakmice nedeljno.

Ostaje da se vidi hoće li toliko čekani igrač uopšte doći, a ako dođe - da li će u tom trenutku biti vremena da napravi pozitivnu razliku u najvažnijem takmičenju, u kome se vade "vize" za Evropu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC