• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Galatasaraj u praznim halama?

Autor mondo.rs

Zvaničnici Evrolige i dalje nemaju rešenje za utakmice koje će sredinom januara i marta biti odigrane u "Pioniru" i "Abdi Ipekči" dvorani, a jedna od solucija je - zatvaranje kapija.

Pobedom Galatasaraja nad Olimpijakosom (79:74), u poslednjem kolu prve faze takmiečnja, kancelarija Evrolige dobila je dva teška zadatka.

Da utakmice Top 16 faze, između Crvene zvezde i Galatasaraja u Beogradu u Istanbulu, prođu u najboljem mogućem redu, iako je svima u košarkaškoj Evropi (a i šire od toga) jasno da će to biti jako teško izvodljivo.

Posle tragedije u kojoj je život izgubio mladi navijač Crvene zvezde Marko Ivković, kada su ubice iz redova navijača Galate nasrnule na Delije ispred hale "Abdi Ipekči" u Stambolu, neće proći mnogo vremena, a dva kluba će se ponovo sresti.

Dok je sasvim izvesno da će biti strogo zabranjeno putovanje navijača na gostovanja, otvoreno je i pitanje šta će biti sa trenerom Galate Erginom Atamanom, kojem je Vlada Srbije poručila da nije dobro došao u našu zemlju posle izjave da su navijači Crvene zvezde - "teroristi".

Crvena zvezda bi trebalo da dočeka Galatu 15. ili 16. januara.

"Još razmatramo sve mogućnosti vezane za duel Galatasaraja i Crvene zvezde. Sigurno da ćemo uraditi sve da garantujemo bezbednost svih učesnika ovih utakmica", rekli su iz kancelarije Evrolige za "Naše novine", ali detalji nisu saopšteni.

Ono što je, nezvanično, moglo da se sazna jeste da bi obe utakmice mogle da budu odigrane pred praznim tribinama.

I u "Pioniru" i u "Abdi Ipekči".

To bi značilo da će crveno-beli odigrati dve utakmice kod kuće bez podrške publike, s obzirom na to da je posle teško objašnjive odluke Evrolige, da i Zvezdu kazni sa 50.000 evra i jednom utakmicom u praznoj hali, nakon što je Ivković mučki ubijen u Turskoj.

S druge strane, Galata je kažnjena sa 100.000 evra i sa tri utakmice bez prisustva publike, a ova sa Zvezdom, 12. ili 13. marta, bila bi četvrta takva za Turke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC