• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grmelo" za Božić u San Antoniju

Autor mondo.rs

Aktuelni šampioni tek sedmi na tabeli Zapada, Oklahoma traži put do plej-ofa. Lebron sa Klivlendom izgubio u Majamiju.

Najbolji strelac NBA lige Kevin Durent ove sezone je zbog povreda propustio 21 od 30 utakmica i to je glavni razlog što se Oklahoma Siti Tander trenutno nalaze ispod crte koja razdvaja buduće učesnike plej-ofa, od onih koji će u maju na draft lutriju.

I Rasel Vestbruk imao je svojih pehova, nije ga bilo na 14 mečeva, ali otkako se vratio na teren pokazuje da nije ništa manje dobar i uticajan igrač od Durenta.

Važnoj pobedi nad Sparsima u San Antoniju (106:114) doprineo je sa 34 poena, 11 asistencija, po pet skokova i ukradenih lopti, dok je Serž Ibaka ubacio 21, Stiven Adams 16, a Entoni Morou 15 poena.

"Na nama je samo da ga pratimo. On je lider, rođeni lider. Igra sa neverovatnom energijom", rekao je Morou o Vestbruku, verovatno najeksplozivnijem NBA košarkašu danas.



Trener domaćih Greg Popović u derbiju nije mogao da računa na Kavaja Lenarda, MVP-ja poslednjeg finala plej-ofa, kao ni na Borisa Dijaoa.

San Antoniju definitivno ne cvetaju ruže. Ima skor 18-12, tek je sedmi na Zapadu, a ostaje da se vidi da li će plej-of pozicije biti zaokružene očekivanim usponom Oklahome, ili će imati šta da kažu Nju Orleans predvođen Entonijem Dejvisom i Finiks koga predvode Goran Dragić i Erik Bledso.

Vodeći Golden Stejt ubedljivo je poražen u Los Anđelesu od Klipersa, dok je Klivlend pao u Majamiju, u prvom okršaju ta dva tima otkako se Lebron Džejms vratio "kući" - 101:91.

Dvejn Vejd je i na polju individualnog učinka nadmašio velikog prijatelja (31:30), koji mu je bio gost na Badnje veče, dan pre utakmice. Zajedno su sa Hitom osvojili dve titule i izgubili dva finala.

"Lebron je letos otišao, ali za njim nije ostala gorčina. Igrali smo jedan protiv drugoga sedam godina, onda smo bili saigrači, a sada smo opet tamo gde smo bili na početku", rekao je Vejd.

Džejms je dodao da je košarka samo jedan segment života.

"Nećemo doživotno igrati ovu igru. Biće života i posle košarkaške karijere. Do tada, takmičićemo se i radićemo ono što treba u svojoj profesiji. To nikada ne mešamo sa prijateljstvom koje imamo van terena".

Pobedi Majamija, kome nedostaje povređeni Kris Boš i koji je trenutno sedmi tim Istoka, značajan doprinos dao je i Luol Deng, sa 25 poena, osam skokova i osam asistencija.

REZULTATI:

Njujork - Vašington 91:102
San Antonio - Oklahoma 106:114
Majami - Klivlend 101:91
Čikago - LA Lejkers 113:93
LA Klipers - Golden Stejt 100:86

TABELE

Istok: Toronto 22-7, Atlanta 21-7, Vašington 20-8, Čikago 20-9, Klivlend 17-11, Milvoki 14-15, Majami 14-16, Bruklin 12-15, Boston 10-16...

Zapad: Golden Stejt 23-5, Portland 23-7, Memfis 21-7, Hjuston 20-7, LA Klipers 20-10, Dalas 20-10, San Antonio 18-12, Finiks 16-14, Nju Orleans 14-14, Oklahoma 14-16...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC