• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov: Kad si stegnut u napadu...

Autor mondo.rs

Mladi centar kaže da utakmica protiv Krke u Novom Mestu (subota, 21.00) "mora" da se dobije, prvenstveno jakom odbranom.

 Milutinov: Kad si stegnut u napadu... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana počela je drugi "krug" ABA lige pobedom nad Solnokom, protiv koga je ovosezonski skor popravila na 2-0.

Naredna tri rivala (Krka, Cedevita, Olimpija) svi će ući u mečeve protiv Partizana sa vođstvom od 1:0, tako da se zadatak, prema rečima Nikole Milutinova, nameće sam po sebi.

"U prvom delu sezone smo sve tri utakmice izgubili i mislim da sada treba da im se revanširamo, najbolje što možemo", rekao je Milutinov za MONDO, prilikom promocije klupskog kalendara za 2015. godinu, u TC "Ušće".

"Krka je u Pioniru pokazala da je dobar protivnik, ali mi tamo moramo da pobedimo. Sami smo sebe doveli u situaciju da moramo da dobijemo svaku narednu utakmicu. Dobro su nam došli neki porazi konkurentskih ekipa, ali pre svega treba da razmišljamo o sebi i o svojoj igri, jer ima još dovoljno vremena do kraja takmičenja. I dalje držimo stvari u svojim rukama".

U tim se za predstojeći meč vraća Đorđe Gagić. Saša Pavlović najavio je da će zaigrati u prvom meču u 2015. Nazire se i povratak Eda Murića, koji je počeo da trenira, ali još nema punu mobilnost ruke, koju je povredio u "večitom" derbiju 30. novembra.

"Poslednjih godina stalno imamo problema, nikako da se sklopi najjači tim. Tako i ove. Situacija je dosta teška, pogotovo kad se zna kako stojimo na tabeli. Moramo da igramo sa onim što imamo".

Krka je prošlog vikenda protiv Olimpije pokazala koliko je jaka na svom parketu. Prednost crno-belih možda je u tome što Džikićev tim nema klasičnu "peticu" u fazi napada.

"Pod košem imaju Vangmena, Bukera, Bolčinu... Možda nisu visoki kao mi, ali dobar su tim, igraju dobro zajedno. Moramo da se pripremimo najbolje što možemo".

"Utakmice u Novom Mestu su uvek teške, uvek na mali broj poena. Moramo da tražimo rezultat prvenstveno kroz odbranu. U napadu smo nekako stegnuti, a može da se desi i loš dan - nama se ove sezone događaju malo češće - i to je dodatni razlog što dobra odbrana ne sme da izostane".

Ako je nešto u igri Partizana konstantno dobro ove sezone, onda je to ofanzivni skok, gde najviše dominira upravo Milutinov.

"Trudim se da to uvek bude na visokom nivou. Naravno da ne može uvek da se uhvati onoliko lopti kao protiv Solnoka, ali maksimalno se dajem u tom elementu igre", skromno je odgovorio uskoro 20-godišnji centar Partizana.

Milutinov dodaje da je atmosfera u timu i dalje dobra, uprkos problemima.

"Pokušavamo da bodrimo jedni druge, stariji igrači poput Mačvana i Pavlovića nam dosta pomažu savetima... Mislim da će to sve na kraju biti u redu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC