• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan vodi crno-bele ka plej-ofu!

Autor mondo.rs

Partizan konstantno vodio protiv Krke u Novom Mestu i uz pomoć Zvezde i Cedevite stigao na deobu četvrtog mesta.

Partizanova realnost je posle vezanih poraza od Zadra i Budućnosti delovala sivo, ali se nebo nad Humskom ulicom nedelju dana kasnije drastično razvedrilo.

Crno-beli su pobedili Solnok, zatim i Krku, pa su sa skorom 8-7 dospeli u "egal" sa Olimpijom i Cibonom, trenutno najozbiljnijim konkurentima za plasman u plej-of.

Krka - Partizan 72:78 (17:21, 15:17, 20:23, 15:17)!

Cibona je popodne u Pioniru izgubila od i dalje stoprocentne Crvene zvezde Telekom, a Olimpija nešto kasnije od Cedevite u Zagrebu.

Pulenima Duška Vujoševića u 2015. odmah predstoje derbi okršaji sa Cedevitom i Olimpijom na domaćem parketu. Ako uspeju da ih dobiju, biće u vrlo dobroj poziciji na ulasku u poslednju trećinu takmičenja.

REZULTATI 15. KOLA:

Crvena zvezda Telekom - Cibona 80:64
Cedevita - Olimpija 66:60
Zadar - MZT Skoplje 74:69
Krka - Partizan 72:78

nedelja

Budućnost - Igokea 16.00
Mega Leks - Levski 19.00

ponedeljak

Metalac - Solnok 20.30

TABELA: Zvezda 15-0, Budućnost 11-3, Cedevita 11-4, Olimpija 8-7, Partizan 8-7, Cibona 8-7, Zadar 7-8, Mega 6-8, Solnok 6-8, Krka 6-9, Igokea 5-9, Metalac 5-9, MZT 5-10, Levski 1-13.

Novo Mesto u subotu uveče videlo je briljantnu partiju Milana Mačvana!

U trećoj četvrtini postigao je 12 od svoja 24 poena, uz to nanizao osam skokova i šest asistencija, čime se u odsustvu Saše Pavlovića nametnuo kao vođa i "MVP" ekipe.

Jednostavno, radio je sve - borio se, pogađao lake i teške šuteve, znalačkim pozicioniranjem četiri puta obezbedio novi napad, igrao kvalitetnu odbranu i maestralnim pasovima dovodio saigrače u dobre, ponekad i idealne pozicije za postizanje koša.

Samo dva ili tri puta za 35 minuta provedenih na parketu, povukao je nerezonski potez.

Dragan Milosavljević ubacio je 16 poena, koliko i Milenko Tepić (4/4 za dva, 2/6 za tri), dok se Nikola Milutinov zaustavio na 10 poena.

Nekadašnji reprezentativac, koji je u intervjuu za MONDO tri dana ranije rekao da Partizan sada ima kvalitetan, ali neuigran i nekompletan tim, nametnuo se u elementu koji mu najčešće nedostaje da bi bio priznat kao veliki igrač - u realizaciji.

Tepić je u drugom poluvremenu dva puta pogodio trojku pošto je Krka dvocifreni zaostatak svela na "minus pet". U 24. minutu za 40:48 i deset minuta kasnije za 60:68.

Malkolm Armsted (18p, 3sk, 6as), najzaslužniji za trijumf Krke u Pioniru, početkom sezone, razigrao se u drugom poluvremenu.

Uz pomoć preciznog Mulalića (13p) i prekaljenog Hukića (11p), pravio je velike probleme odbrani Partizana i "oživljavao" utakmicu kada se činilo da je pitanje pobednika maltene odlučeno.

Američki plejmejker je sa linije slobodnih bacanja u 39. minutu smanjio na 69:73, a potom oduzeo loptu Milosavljeviću i krenuo sam ka košu, kada se začula pištaljka - faul!

Sporna odluka, ali Tepiću to nije smetalo da naredni napad crno-belih kruniše "dugom dvojkom" za 69:75.

Usledili su promašaji "iz očaja" Armsteda i Bukera i rasterećena trojka Milosavljevića za radost Grobara u dvorani koja nosi ime legendarnog gimnastičara Leona Štukelja...

Partizan je u Novo Mesto doputovao bez povređenih Pavlovića i Murića, dok je Luka Bogdanović iznenada "otpao" zbog bolova u leđima.

Krka je izašla na parket bez centra Bolčine - što je doprinelo da izgubi "vazdušni rat" - ali sa Armstedom, koga već duže vreme muči koleno.

Na poluvremenu su gosti vodili 32:38, a najefikasniji su bili Mačvan sa 12, Milosavljević sa devet i Milutinov sa šest poena.

Partizan je imao 67 odsto pogodaka za dva poena (12/18), devet skokova više, ali takođe 2/11 za tri poena i 8/14 sa linije slobodnih bacanja.

Krka je do 12. minuta ubacila šest trojki iz osam pokušaja (20:23), da bi Buker i Armsted u 15. minutu smanjili na samo poen razlike - 28:29.

Od tog trenutka je Partizan kombinovanom odbranom zatvorio sve prilaze košu, nije bilo ni otvorenih pozicija za šut, a u napadu su crno-beli poentirali najčešće iz kontri ili posle ofanzivnih skokova, uz ipak previše neiskorišćenih bacanja.

Kontra Dalo - Milosavljević u 20. minutu rezultirala je vođstvom od 29:38, ali je Matej Rojc potom ubacio prvo slobodno bacanje, uhvatio odbitak posle drugog i lakim poenima primakao Krku na podnošljivijih "minus šest".

Crno-beli su zahvaljujući izrađenim akcijama (pogodili prvih šest šuteva za dva poena) i trojkama Mačvana i Milosavljevića već u 9. minutu stekli osetnu prednost - 11:21.

Bio je to idealan početak, međutim, domaćin se u finišu prve četvrtine vratio, kada su Joksimović i Buker pogodili trojke na zonsku odbranu, a na drugoj strani Mačvan i Gagić nisu bili precizni pod košem - 17:21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC