• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Posle Stojanovića ide i Popović

Autor mondo.rs

Osipa se trofejna juniorska generacija crveno-belih...

Crvena zvezda Telekom uspostavila je dominaciju u mlađim kategorijama, što se vidi kako po osvojenim titulama u različitim uzrastima, tako i po broju igrača koje je ovog leta dala nacionalnim selekcijama.

U mladoj reprezentaciji, koja je postala prvak Evrope, bila su šestorica igrača iz Zvezdinog sistema (sa FMP Železnikom kao razvojnim timom), dok su za U18 selekciju nastupala njih sedmorica.

Ipak, od "orlića" koji su pod vođstvom Slobodana Klipe zauzeli peto mesto u Evropi (uz malo sreće mogli su i mnogo više), odnosno Zvezdine generacije koja je igrala dva uzastopna finala Evrolige za juniore (jedna titula), sa Malog Kalemegdana već su otišla dvojica istaknutih igrača.

Preciznije, nisu se dogovorili sa klubom oko potpisivanja profesionalnog ugovora i potražiće sreću na drugim stranama.

Krilo-plej Vojislav Stojanović (prosek na EP 14,6 poena i 7,1 asistencija), koji se još pretprošle sezone "skidao" za prvi tim Zvezde, ima nekoliko ponuda i trenutno su realni izgledi da karijeru započne u inostranstvu.

Krilni centar Nikola Popović istovremeno se odlučio za odlazak "preko bare".

Snažni Banjalučanin na svom Facebook profilu je saopštio da će od jeseni pohađati završni razred srednje škole Sejdžmont na Floridi, nakon čega će moći da bira između odlaska u NCAA (gde je od prošle godine jedan od velikih Zvezdinih bisera, centar Dušan Ristić) i povratka u Evropu.

Od momaka dozrelih za potpisivanje profesionalnog ugovora, to su učinili David Miladinović i Stefan Kenić, koji će se najverovatnije kaliti u FMP-u, sa godinu dana starijim Stefanom Lazarevićem.

Aleksandar Aranitović, sledeće sezone na pozajmici u Mega Leksu, postaje punoletan početkom 2016. Posle njega i Aleksa Radanov i Boriša Simanić, od kojih se mnogo očekuje...

Pripreme seniora Zvezde za novu sezonu počinju u ponedeljak, a predsednik kluba Nebojša Čović najavio je da će pored dosadašnjih prvotimaca Nikole Rebića, Marka Tejića i Đorđa Kaplanovića, šansu da se nametnu Dejanu Radonjiću dobiti još trojica nosilaca zlatne medalje sa U20 EP - Marko Gudurić, Dejan Davidovac i Dragan Apić.

To, verovatno, nije sve...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC