• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita dovela rekordera ACB lige, za kraj

Autor mondo.rs

Šampion Hrvatske "potpisao" je Džejkoba Pulena i zaokružio ekipu za sledeću sezonu. "Odbio je Rusiju i čekao nas", kažu u Zagrebu.

 Pulen u Cedeviti Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Cedevita je kompletirala tim za takmičarsku 2015/16. U subotu je angažovala jako zvučno pojačanje - američkog plejmejkera Džejkoba Pulena (26, 185 cm).

Sjajni šuter, koji je i dalje najbolji poenter u istoriji Univerziteta Kanzas Stejt, dogovorio je saradnju sa šampionom Hrvatske, a ekipi će se pridružiti posle Eurobasketa, na kojem će nastupiti za Gruziju.

Pulen je karijeru gradio u italijanskoj Bjeli, Hapoelu iz Jerusalima, Virtusu, Barseloni, Sevilji i Brindisiju, za koji je nastupao prošle sezone. Od jeseni će se vratiti u Evroligu i biti jedan od lidera Zagrepčana u utakmicama protiv Olimpijakosa, Efesa, Laboral Kuće, Armanija i Limoža.

Američki "plej", koji i dalje "drži" rekord ACB lige sa 12 ubačenih trojki u jednoj utakmici, oduševljen je idejom da se u septembru preseli u Hrvatsku. Boravak u Cedeviti biće mu šansa za novo dokazivanje, u ekipi značajno ojačanoj u odnosu na prošlu godinu.

 U proteklih nekoliko nedelja, članovi ekipe Veljka Mršića postali su i doskorašnji centar Fenerbahčea Luka Žorić, perspektivni plejmejker Toni Katić, kao i iskusno krilo Džejms Vajt (ex Uniks, Ređo Emilija, Njujork, Sasari, Hjuston...).

"Pulen nije napravio karijeru kakva mu se predviđala nakon Kanzasa, gde je bio lider i nadmoćan igrač. Očekujem da će taj iskorak napraviti upravo u Cedeviti. U Evropi igra vrlo konstantno, uz dobru statistiku. S obzirom na naš roster, tražili smo upravo takvog plejmejkera, da uz razigravanje može i da zabije, a on je igrač fantastičnog šuta, koji često i koristi. Može kreirati i sebi i drugima", rekao je Mršić.

Trener Cedevite konstatovao je da se Pulen ovog leta potpuno fokusirao na košarku.

"Bio sam s njim pre dve nedelje i pristao je doći kod nas, a u međuvremenu je imao nekoliko unosnih ponuda, jednu finansijski veliku iz Rusije, ali čekao je nas. Kažu u gruzijskoj reprezentaciji da se promenio u odnosu na prvo pojavljivanje kod njih, oženio se, dobio je dete (osam meseci staro) i spreman je za novi početak"

Dolaskom bivšeg igrača Barselone, hrvatski predstavnik u Evroligi kompletirao je ekipu za sledeću sezonu, što je Mršić takođe potvrdio. Tim su ovog leta napustili bivši trener Jasmin Repeša (preuzeo Armani), kao i Ukić, Barać, Tomas, Ramljak i Ante Delaš.

"Čeka nas naporan ritam, duga sezona, ali držim da smo sastavili odličnu ekipu, koja može puno", podvukao je on.

Cedevita će, dakle, novu sezonu početi u sastavu, nabrajanom prema pozicijama: Džejkob Pulen, Nemanja Gordić, Toni Katić, Fran Pilepić, Džejms Vajt, Lovro Mazalin, Luka Babić, Ivan Vučić, Tomislav Zubčić, Marko Arapović, Karlo Žganec, Mario Delaš, Miro Bilan, Luka Žorić i Markus Lončar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC